αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Augmenta ξεκίνησε από τον Βόλο και τώρα εξαγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων από έναν κολοσσό

Η Augmenta ξεκίνησε από τον Βόλο και τώρα εξαγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων από έναν κολοσσό

Πριν λίγα χρόνια οι Γιώργος Βαρβαρέλης και Δηµήτρης Ευαγγελόπουλος αποφάσισαν να φέρουν την τεχνητή νοηµοσύνη… στο χωράφι. Έτσι ίδρυσαν την Augmenta, στον Βόλο.

Τώρα η startup τους εξαγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολ. από τον κολοσσό του αγροτικού τομέα CNH Industrial.

Η Augmenta θεωρείται πρωτοπόρος στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού στην γεωργία ακριβείας. Το σύστημά της (που χρησιμοποιεί πολυφασματικές κάμερες και εγκαθίσταται σε μηχανήματα όπως τρακτέρ, ψεκαστικά ή λιπασματοδιανομείς) αναγνωρίζει αυτόματα την κατάσταση κάθε φυτού και βελτιστοποιεί τη χρήση λιπάσματος και φυτοφαρμάκων. Έτσι αγρότες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για να περιορίσουν δραστικά τη χρήση χημικών, ενώ μεγαλώνουν την αξία της παραγωγής τους.

https://www.techpress.gr/wp-content/uploads/2018/07/unnamed-3.jpg

Η συσκευή αποτελείται από έξι πολυφασµατικές κάµερες και, όταν ο αγρότης ξεκινά την εργασία στο χωράφι του, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει σε υψηλή ανάλυση (4Κ) τα φυτά σε πραγματικό χρόνο και µέσω της ανάκλασης του φωτός, της ακτινοβολίας να “καταλαβαίνει” εάν υπάρχει, π.χ., έλλειψη αζώτου (λιπάσµατος) ή κάποια ασθένεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η CNH Industrial πρόκειται να ενσωματώσει την τεχνολογία υψηλής προστιθέμενης αξίας της Augmenta Sense & Act στα τρακτέρ της και να δημιουργήσει innovation hub στην Αθήνα.

Με αυτή την εξαγορά η Augmenta θα επιταχύνει την ανάπτυξή της και θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις υπερσύγχρονες δυνατότητες αντίληψης και αυτοματισμού της, να διευρύνει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά και να αυξήσει τον αντίκτυπό της σε χιλιάδες αγροκτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Senior Director του παγκόσμιου «γίγαντα» Techstars μιλά στο It’s Possible. Και δίνει 5 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =