αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Audi βγάζει αυτόνομο μοντέλο το 2018 (Και σκέψου να το δούμε στους ελληνικούς δρόμους)

Η Audi βγάζει αυτόνομο μοντέλο το 2018 (Και σκέψου να το δούμε στους ελληνικούς δρόμους)

Η τέταρτη γενιά του Audi A8 διαθέτει μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που το καθιστούν ως το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3 (Level 3).

Για παράδειγμα το Audi A8 θα μπορεί να κινείται τελείως αυτόνομα και με τον οδηγό να αναλαμβάνει τον έλεγχο όταν υπάρχει νησίδα στη μέση, όπως για παράδειγμα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομους. Διαβάστε εδώ πιο αναλυτικά τι προσφέρει το Επίπεδο 3 της αυτόνομης οδήγησης.

Το σύστημα “Audi AI traffic jam pilot” αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με ταχύτητα έως 60km/h σε αυτοκινητόδρομο ή σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, επιτρέποντας στον οδηγό να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι εντελώς και να χαλαρώνει.

Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα ή αύξηση της ταχύτητας, τότε το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό τόσο οπτικά όσο και ηχητικά προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο.

Χάρη στο “Audi AI remote parking pilot” και στο “Audi AI remote garage pilot”, το αυτοκίνητο μπορεί να παρκάρει (και να ξε-παρκάρει) μόνο του σε ανοιχτό χώρο ή σε γκαράζ, χωρίς να απαιτείται παρουσία οδηγού. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί το σύστημα και να παρακολουθεί τη διαδικασία από το smartphone του ή το tablet του, μέσω της νέας εφαρμογής myAudi.

Το νέο Audi A8 θα προσφέρεται συνολικά με πέντε κινητήρες τεχνολογίας MHEV (Mild Hybrid). Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο V6 turbo 3 λίτρων – έναν τεχνολογίας TDI με απόδοση 286 hp και έναν TFSΙ με απόδοση 340 hp.

Στη Γερμανία οι τιμές του νέου Audi A8 θα ξεκινούν από τα 90.600 ευρώ και το A8 L από τα 94.100 ευρώ. H διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του έτους.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − eleven =