αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Asus έφτιαξε τα πρώτα laptops με οθόνες 300Hz

Η Asus έφτιαξε τα πρώτα laptops με οθόνες 300Hz

Την ώρα που Dell και HP πάλεψαν λυσσαλέα για το ποιος θα έριχνε φέτος στην αγορά τις πρώτες οθόνες 240Hz, για τους gamers που θέλουν όλο το frame rate του κόσμου δηλαδή, αυτά είναι ήδη χθεσινά νέα.

Η Asus πήγε μόλις το πράγμα στο επόμενο επίπεδό του με τις ultra-responsive οθόνες των 300Hz που θα λατρέψουν οι gamers των esports.

Κι ενώ έχει σίγουρα να κάνει με έναν βαθμό κομπασμού, ο γρηγορότερος ρυθμός ανανέωσης είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για την ποιότητα της εικόνας.

Οι γρηγορότερες οθόνες των 300Hz ρίχνουν ένα νέο καρέ ανά 3,3ms, τόσο γρήγορα δηλαδή όσο ανανεώνονται και τα ίδια τα pixels (στα 3ms)!

Asus παρουσίασε αρκετές τέτοιες πρωτότυπες 1080p ultra-fast οθόνες 300Hz στην πρόσφατη βερολινέζικη έκθεση τεχνολογίας IFA 2019 και υποσχέθηκε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα κυκλοφορούν στα gaming laptops της, τα Strix και Zephyrus, τόσο στις 15 όσο και τις 17 ίντσες.

Ρυθμός ανανέωσης στα 300Hz σημαίνει απλά-απλά πενταπλάσιες επιδόσεις από τις παραδοσιακές οθόνες των 60Hz που συναντάμε στα μεσαίας κατηγορίας laptops (και 25% γρηγορότερες από τις οθόνες των 240Hz). Συνδυαζόμενη μια τέτοια οθόνη με μια κάρτα γραφικών που να μπορεί να αποδώσει αρκετά frames το δευτερόλεπτο για να μη μένει πίσω, σημαίνει πως το gameplay γίνεται όσο πιο ομαλό παίρνει. Σαν χάδι για τα μάτια.

Μιλάμε βέβαια για μηχανήματα άνω των 2.500 ευρώ, καθώς απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε gamers…

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − fourteen =