αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Arianna Huffington κάνει πάντα 1 ερώτηση στις job interviews για να δει αν κάποιος ταιριάζει στην εταιρία της

Η Arianna Huffington κάνει πάντα 1 ερώτηση στις job interviews για να δει αν κάποιος ταιριάζει στην εταιρία της

Η Arianna Huffington έχει καταγράψει την δική της πετυχημένη διαδρομή. Είναι η ιδρύτρια της Huffington Post, ενώ εδώ και μερικά χρόνια έχει αποχωρήσει για να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγάλο project, την Thrive Global. Και φυσικά είναι πολύ πλούσια.

Αλλά μετά από όλη αυτή την διαδρομή, πως επιλέγει τα άτομα που θα στελεχώσουν την επιχείρηση της; Ανεξάρτητα από το πόσο καλός φαίνεται κάποιος στα χαρτιά, δεν είναι ποτέ εύκολο να προβλέψεις πόσο καλά θα ταιριάζει ένα άτομο στην κουλτούρα και τον τρόπο εργασίας μιας εταιρίας.Η Arianna Huffington μιλώντας στο Business Insider αποκάλυψε πως αντιμετωπίζει αυτό το challenge: Λέει ότι ζητά από τους υποψηφίους να της πουν για μια στιγμή που ήταν ευθείες με τους διευθυντές τους και επίσης να μοιραστούν παραδείγματα περιπτώσεων όπου είπαν σε έναν συνάδελφο κάτι που ίσως δεν ήθελαν να ακούσουν.

«Μου αρέσει αυτό γιατί μας αρέσει να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που συμπεριφέρονται σαν ιδιοκτήτες. Δεν φοβάμαι να είμαι άμεση», λέει η Huffington. Η Thrive μοιράζει ένα βραβείο κάθε εβδομάδα σε υπαλλήλους που, όταν τους ζητείται από τον διευθυντή τους να κάνουν κάτι, απαντούν… με μια ιδέα για το πώς να το κάνουν καλύτερα.

Η Huffington λέει ότι είναι πολύτιμο όταν μιλούν οι συνάδελφοι.

«Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που θα ήταν ΟΚ να κάνουμε κάτι με τον αποδεκτό τρόπο που γίνεται πάντα, αλλά βλέπετε έναν καλύτερο τρόπο να γίνει», εξηγεί η γνωστή επιχειρηματίας.

Ως μάνατζερ είναι επίσης καλό όταν οι συνάδελφοί της μιλούν για οποιοδήποτε πρόβλημα στην ιδιωτική τους ζωή, επειδή μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους για να διορθώσει τυχόν προβλήματα, λέει η ίδια.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ομάδες γενικά αποδίδουν καλύτερα όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ελεύθεροι να επισημάνουν τα λάθη ή να προσφέρουν απόψεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η εργασία, χωρίς φόβο για επίπληξη.

Στην ερώτηση της Arianna, μερικοί υποψήφιοι απαντούν αναπολώντας μια φορά που είχαν εκφράσει διαφωνία με ένα αφεντικό, άλλοι μιλούν για περιπτώσεις όπου ήταν ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον διευθυντή τους σχετικά με ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους στο σπίτι, λέει ο Huffington.

Υπάρχουν και φορές που οι υποψήφιοι δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν – κάτι που η Huffington λέει ότι δείχνει το πόσο απρόθυμοι μπορεί να είναι να εκφραστούν. «Δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό – το να μην υπάρχει έτοιμη μια γρήγορη απάντηση θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι στο παρελθόν δεν ήταν σε εταιρείες που ενθάρρυναν την αμεσότητα», συμπληρώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =