αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple φτιάχνει το δικό της «Google maps» χρησιμοποιώντας ακόμα και drones

Η Apple φτιάχνει το δικό της «Google maps» χρησιμοποιώντας ακόμα και drones

Όσο κι αν πουλάνε οι συσκευές της Apple, όσοι κι αν είναι οι φανατικοί οπαδοί των προϊόντων της, υπάρχει ένα πράγμα που μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει καταφέρει: Να βγάλει μια αξιόλογη εφαρμογή πλοήγησης.

Όμως η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια δείχνει αποφασισμένη να φέρει ξανά το κοινό στη δική της λύση. Έτσι, προκειμένου να βελτιώσει τους χάρτες που περιλαμβάνει η εφαρμογή, θα ξεκινήσει να συλλέγει στοιχεία μέσω ειδικών αυτοκινήτων – περίπου δηλαδή όπως κάνει και η Google, αλλά θα αξιοποιήσει και ορισμένα πιο… ψαγμένα μέσα χαρτογράφησης, όπως drones!

Τα μικρά αεροσκάφη μπορούν να αποτυπώσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες κάθε περιοχής, αφού η κίνησή τους δεν περιορίζεται στους δρόμους, όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα.

Φυσικά, μην περιμένετε ότι θα βλέπετε σύντομα drones με το λογότυπο της Apple έξω από το παράθυρό σας. Αφού όπως σημειώνει το Pc Magzine, η εταιρεία πρέπει πριν ξεκινήσει την… εναέρια χαρτογράφηση, να πάρει τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες αεροπλοΐας της κάθε χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =