αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple πούλησε 77,4 εκατ. iPhone μέσα σε 3 μήνες, κάνοντας νέο ρεκόρ

Η Apple πούλησε 77,4 εκατ. iPhone μέσα σε 3 μήνες, κάνοντας νέο ρεκόρ

H Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου της οικονομικού τριμήνου, το οποίο είναι το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και περιλαμβάνει την περίοδο των γιορτών. Η ίδια έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη με τους αριθμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοίνωσε τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus στα οποία έβαλε χαρακτηριστικά όπως η αντοχή σε νερό και νέα χρώματα, με αποτέλεσμα να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Το iPhone συνολικά πούλησε 78.3 εκατομμύρια την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τις προσδοκίες, που έκαναν λόγο για 77.4 εκατ. κομμάτια, αλλά και τις περσινές επιδόσεις. Πέρσι είχε πουλήσει 74.8 εκατ., και αυτό σημαίνει αύξηση 4.7%.

Χάρη στις δυνατές πωλήσεις του πιο ακριβού iPhone 7 Plus, η μέση τιμή πώλησης του iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο, ήταν 694.57 δολάρια. Ο αριθμός αυτός αποτελεί επίσης ρεκόρ για την Apple, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν στα 691 δολάρια.

Για το επόμενο τρίμηνο, η Apple προβλέπει ότι θα πουλήσει 51.5 με 53.5 εκατ. iPhone. Παρά τις μετριοπαθείς προβλέψεις για το τρίμηνο, λίγες ώρες αργότερα η μετοχή της Apple αυξήθηκε κατά 2.6% στα 124.48 δολάρια.

Για το προηγούμενο τρίμηνο, η Apple ανέφερε πτώση στις πωλήσεις iPad. Πούλησε 13 εκατ. κομμάτια σε σύγκριση με τα 16.12 εκατ. την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Η Apple επεσήμανε ότι η πτώση στην Κίνα ήταν μεγαλύτερη από την περασμένη χρονιά.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, τα κέρδη της Apple ανά μετοχή ανέβηκαν στα 3.36 δολάρια, 2% αύξηση από το προηγούμενο έτος, ενώ οι αναλυτές είχαν κάνει λόγο για 3.22 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα τριμήνου ανήλθαν σε 78.4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα περσινά κατά 3%. Η Wall Street είχε προβλέψει έσοδα 77.4 δισ. δολαρίων. Το ρευστό που έχει η Apple στα ταμεία της αγγίζει τα 246.09 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + thirteen =