αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple λάνσαρε τον ισχυρότερο iMac Pro και κοστίζει… όσο ένα καινούργιο αυτοκίνητο

Η Apple λάνσαρε τον ισχυρότερο iMac Pro και κοστίζει… όσο ένα καινούργιο αυτοκίνητο

Η κοστολόγηση των προϊόντων της Apple είναι εδώ και χρόνια λίγο… πάνω του μέσου όρου. Ο Αμερικανός τεχνολογικός γίγαντας φροντίζει να κατασκευάζει τις συσκευές του με τα καλύτερα δυνατά διαθέσιμα υλικά, ενώ τα εξοπλίζει και με hardware τελευταίας γενιάς, ζητώντας όμως το ανάλογο ποσό.

Ένας εκ των καλύτερων υπολογιστών που διαθέτει αυτή την στιγμή το Cupertino είναι ο iMac Pro. Σε πολλές χώρες βρίσκεται στην διάθεση του κοινού από χθές (Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου), αλλά βέβαια απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων και όχι στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι λογικό ο top-tier υπολογιστής της Apple να κοστολογείται αρκετά υψηλά. Συγκεκριμένα, τιμή του ξεκινάει από τα 5000 δολάρια, αλλά πόσο κοστίζει το ισχυρότερο μοντέλο;

Αν κάποιος θέλει να αγοράσει τον καλύτερο iMac Pro που εμπορεύεται η Apple, θα πρέπει να τον διαμορφώσει σύμφωνα με τις καλύτερες υπάρχουσες επιλογές. Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των χαρακτηριστικών που παρατίθενται στην επόμενη παράγραφο είναι άχρηστη ακόμα και για τους απαιτητικούς gamers. Όπως προαναφέρθηκε, ο iMac Pro απευθύνεται σε λίγους, κυρίως επαγγελματίες που χρειάζονται τεράστια υπολογιστική ισχύ. Η τιμή εν τέλει μπορεί να προκαλέσει… ζάλη, αλλά δικαιολογείται από το “τέρας” που ακούει στο όνομα iMac Pro.

Στο εσωτερικό του,  όπως σημειώνει το Techblog.gr, ο iMac Pro έχει (κρατηθείτε)… έναν Intel Xeon επεξεργαστή 18 πυρήνων στα 2.3GHz με Turbo Boost στα 4.3GHz, 128GB DDR4 ECC μνήμη συστήματος στα 2666 MHz, δίσκο SSD χωρητικότητας 4TB, κάρτα γραφικών Radeon Pro Vega 64 με 16GB αφιερωμένη μνήμη, προ-εγκατεστημένα τα επαγγελματικά προγράμματα Final Cut Pro X / Logic Pro X και τα περιφερειακά Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 και VESA Mount Adapter Kit, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των… 13,926 δολαρίων. Ο λαός λέει πως “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις” και στην περίπτωση του iMac Pro αυτό ισχύει, όσο εξωφρενικό και αν μοιάζει το ποσό.

Το αστείο είναι πως η παραπάνω έκδοση του νέου iMac δεν είναι το ακριβότερο σύστημα που πουλάει η Apple. Την πρωτιά έχει ο ισχυρότερος Mac Pro (διαφέρει από τον iMac – δεν είναι υπολογιστής και οθόνη σε ένα), του οποίου η τελική τιμή ξεπερνάει τα 20 χιλιάδες δολάρια. Αν συλλογιστεί κανείς πως οι παραπάνω τιμές αφορούν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιλαμβάνεται πως στην χώρα μας το ποσό θα είναι αισθητά υψηλότερο. Όπως και να έχει, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δεν χρειάζονται έναν top-tier υπολογιστή για να κάνουν την δουλειά τους. Για όσους είναι ανάγκη, έχουν προφανώς και το απαραίτητο κεφάλαιο για να τον αποκτήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nine =