αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple ζητά συγνώμη για την μειωμένη απόδοση παλαιότερων iPhone και προσφέρει έκπτωση σε μπαταρίες

Η Apple ζητά συγνώμη για την μειωμένη απόδοση παλαιότερων iPhone και προσφέρει έκπτωση σε μπαταρίες

Η Apple Inc. ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για τον τρόπο που αντιμετώπισε ορισμένα θέματα με την απόδοση iPhones με παλαιότερες μπαταρίες, μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών τις τελευταίες ημέρες, όπως μεταδίδει η WSJ.

Πελάτες της εταιρείας και αναλυτές παρατήρησαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι λειτουργίες ορισμένων παλαιότερων iPhones της εταιρείας επιβράδυναν, με τις διαμαρτυρίες να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ημέρες.

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι επιβράδυνε τις λειτουργίες των τηλεφώνων για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να απενεργοποιηθούν απροσδόκητα. Όταν το τηλέφωνο αντιμετωπίζει μεγάλες απαιτήσεις ενέργειας μπορεί να απενεργοποιηθεί ξαφνικά προκειμένου να προστατεύσει τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Apple αρχικά επιβράδυνε παλαιότερα τηλέφωνα όπως τα iPhone 6, 6s και SE και πιο πρόσφατα και το iPhone 7.

“Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από εσάς νιώθετε ότι η Apple σας απογοήτευσε”, αναφέρει ο τεχνολογικό κολοσσός σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του. “Ζητάμε συγγνώμη”, προσθέτει.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις τιμές στις μπαταρίες και το επόμενο χρόνο θα προσθέσει λογισμικό που θα δίνει πληροφορίες για την υγεία της μπαταρίας της συσκευής. Γνωστοποίησε επίσης ορισμένες τεχνικές πληροφορίες εξηγώντας τα προβλήματα με τις παλιές μπαταρίας.

Η Apple βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής για την απόφαση της να μην  γνωστοποιήσει νωρίτερα τις πρακτικές της, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί αρκετές αγωγές κατά της εταιρείας.

“Δεν έχουμε ποτέ – και δεν θα το κάναμε ποτέ – κάνει κάτι για να μειώσουμε σκόπιμα την διάρκεια ζωής ενός προϊόντος της Apple”, αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα μειώσει το κόστος για την αντικατάσταση μπαταρίας στα 29 δολ. από $79 δολ. για πελάτες με iPhone 6 ή μεταγενέστερο μοντέλο. Σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει το 2018 στο λειτουργικό σύστημα των συσκευών μια νέα λειτουργία που θα δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − one =