αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple επεκτείνεται στην Ελλάδα- Που θα ανοίξουν νέα καταστήματα iStorm αποκλειστικά με προϊόντα της εταιρίας

Η Apple επεκτείνεται στην Ελλάδα- Που θα ανοίξουν νέα καταστήματα iStorm αποκλειστικά με προϊόντα της εταιρίας

Η Apple συνεχίζει να ενισχύει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα, οδηγώντας την iStorm (ανήκει στην Quest, έχει ως αντικείμενο τη λειτουργία πρότυπων καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple) στη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Στην Ελλάδα λειτουργούν οκτώ καταστήματα της iStorm, εκ των οποίων τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Ρόδο και ένα στην Πάτρα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκαινιαστούν νέα σημεία σε Ηράκλειο και Λάρισα.

Αντίστοιχα, στην Κύπρο λειτουργούν τρία καταστήματα, ένα στο κέντρο της Λευκωσίας, ένα στη μαρίνα της Λεμεσού και ένα στο εμπορικό κέντρο Metropolis Mall στη Λάρνακα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, η iStorm πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σημειώνοντας άνοδο πωλήσεων 43% και μάλιστα, όπως σχολιάζει η εταιρεία, όλες σχεδόν οι προϊοντικές κατηγορίες παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη.

Τα φυσικά καταστήματα, όπως υποστηρίζει η Quest, ήταν ο βασικός παράγοντας της ανόδου. Επίσης, θετικά συνεισέφερε και το νέο κατάστημα στην Λάρνακα Κύπρου, που δεν λειτουργούσε στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους

Για το δεύτερο εξάμηνο, η Quest εκτιμά ότι θα συνεχισθεί η θετική πορεία που καταγράφηκε κατά το πρώτο εξάμηνο, με περαιτέρω άνοδο σε όλα τα επίπεδα.
“Η iStorm σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις, τόσο σε επίπεδο φυσικών καταστημάτων, όσο και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως και σε νέες υπηρεσίες που σχεδιάζει να λανσάρει τους επόμενους μήνες, οι οποίες θα βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη”, αναφέρει η εταιρεία.
Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και θα συνεχίσει να υλοποιείται η επένδυση στην εγκατάσταση και λειτουργία του κεντρικού CRM της εταιρείας, κάτι το οποίο, όπως εκτιμά, θα βοηθήσει εμπορικά και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση και παρακολούθηση των πελατών.

Ακόμη, η iStorm θα συνεχίσει την περαιτέρω βελτίωση του ηλεκτρονικού της καταστήματος και του call center, ως εναλλακτικά κανάλια πώλησης, επαφής και υποστήριξης των πελατών.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της iStorm εντάσσονται στον τομέα “Προϊόντα Πληροφορικής” της Quest, ο οποίος συμπεριλαμβάνει τις Info Quest Technologies, Quest on Line (you.gr), iSquare, iStorm, Clima Quest και FoQus.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 322,3 εκατ. (αύξηση 15,8% έναντι το 2021), τα κέρδη ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκαν σε 11,5 εκατ. (υψηλότερα κατά 7,9% έναντι € 10,7 εκατ. το 2021), ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. (χαμηλότερα κατά 4,1% έναντι € 8,2 εκατ. το 2021).

Η υστέρηση στα κέρδη προ φόρων (EBT), όπως υποστηρίζει η Quest, οφείλεται κυρίως στην έκτακτη επιδότηση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στο 2ο τρίμηνο και την υποχώρηση των μεγεθών της Quest online κατά το πρώτο 5μηνο που οφείλεται στο γεγονός ότι πέρυσι τα φυσικά καταστήματα την ίδια περίοδο ήταν κλειστά.

Για το 12μηνο, η τρέχουσα εκτίμηση προβλέπει αύξηση εσόδων και κέρδη στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2021. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται, όπως επισημαίνει η Quest, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς από τα προϊόντα apple (λόγω iphone 14, MacBook, κ.α.) και την ανάπτυξη των νέων κατηγοριών προϊόντων, όπως τα κλιματιστικά.

Ωστόσο, παραμένουν οι επιφυλάξεις σχετικά με την επίδραση του κόστους ενέργειας, καθώς και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην κατανάλωση και στην οικονομία.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 4 =