αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple είναι έτοιμη για μεγάλο «χτύπημα» με την εξαγορά του Shazam

Η Apple είναι έτοιμη για μεγάλο «χτύπημα» με την εξαγορά του Shazam

Οι πληροφορίες θέλουν την Apple να ολοκληρώνει τη διαδικασία εξαγοράς του Shazam, του δημοφιλούς app για αναγνώριση τραγουδιών, ταινιών και TV shows. Το deal αναμένεται να κλείσει στα 400 εκατ. δολάρια.

Με την εξαγορά του Shazam, η Apple θα επωφεληθεί από την τεχνολογία αναγνώρισης ήχου και μουσικής, την οποία έχει στην κατοχή της η εταιρεία. Επιπλέον, η Apple θα εξοικονομήσει χρήματα από τα ποσά που έπρεπε να πληρώνει στο Shazam, το οποίο έστελνε τους χρήστες στο iTunes Store, για να αγοράσουν το σχετικό περιεχόμενο. Αυτά ήταν και τα κύρια έσοδα του Shazam για το 2016 και πήρε το 10%όλων των πωλήσεων από το digital download.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για την Apple είναι ότι μπορεί να εξαγοράσει την εφαρμογή και να την κλείσει, χτυπώντας έτσι αντίπαλες streaming υπηρεσίες όπως Spotify και Google Play Music, όπου το Shazam στέλνει πάνω από 1 εκατ. κλικς ημερησίως. Το Shazam έχει επίσης deal με το Snapchat, αλλά δεν είναι σαφές πως θα επηρεαστεί από την εξαγορά.

Το πραγματικό πλεονέκτημα για την Apple θα είναι η τεχνολογία augmented reality του Shazam. Μέσα στην χρονιά η εταιρεία λάνσαρε την πλατφόρμα augmend reality για brands. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σκανάρουν περιοδικά, βιβλία, posters, διαφημίσεις κλπ. και στη συνέχεια προβάλλονται 3D animations, 360-degree videos και product visualizations. Αν η Apple θέλει να δημιουργήσει την δική της έκδοση του Google Lens, αυτή είναι μια καλή αρχή.

Με πάνω από 1 δισ. downloads, το Shazam έχει υπάρξει αρκετά δημοφιλές μέσα σε αυτά τα 19 χρόνια της ανεξαρτησίας του, ωστόσο το 2016 είχε μόλις 54 εκατ. δολάρια σε έσοδα και απώλειες 5.3 εκατ. δολαρίων.

Τέλος να σημειωθεί ότι το Shazam app είναι ήδη συνδεδεμένο με το iOS, καθώς έχει ενσωματωθεί στην ψηφιακή βοηθό Siri. Λέγοντας τη φράση “Hey Siri, what’s that song?”, αναγνωρίζει το τραγούδι.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =