αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple δεν σταματά: Νέο ρεκόρ στα κέρδη τριμήνου

Η Apple δεν σταματά: Νέο ρεκόρ στα κέρδη τριμήνου

Μαζί με την επίσημη κυκλοφορία του επετειακού iPhone X, η Apple ανακοίνωσε εχθές τα κέρδη τριμήνου καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street. Το τμήμα Υπηρεσιών της κατάφερε να κάνει το καλύτερο τρίμηνο ever.

Κατά τη διάρκεια Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, η Apple πούλησε 46.7 εκατ. iPhone και τα έσοδα που σχετίζονται με τα smartphones ανήλθαν σε 28.85 δισ. δολάρια. Την ίδια περίοδο πέρσι, οι πωλήσεις iPhones ήταν στα 45.5 εκατ. με έσοδα 28.16 δισ. δολάρια.

H Apple κατάφερε επίσης να ανεβάσει και τις πωλήσεις iPads, από 9.27 εκατ. πέρσι, φέτος έφτασαν τα 10.3 εκατ. με έσοδα 4.83 δισ. δολάρια και αύξηση 14%.

Το τμήμα Υπηρεσιών που περιλαμβάνει iTunes, Apple Pay and the App Store, ήταν αυτό που έσπασε ρεκόρ τριμήνου με έσοδα 8.5 δισ. δολάρια.

Συνολικά η Apple ανακοίνωσε 10.7 δισ. δολάρια σε καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους με κέρδη 2.07 δολάρια ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις της Wall Street ήταν 1.87 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% στα 52.6 δισ. δολάρια. Το ίδιο τρίμηνο πέρσι, η Apple είχε έσοδα 46.9 δολάρια (1.67 ανά μετοχή).

Για το επόμενο τρίμηνο, που περιλαμβάνει Thanksgiving, Black Friday και Χριστούγεννα, η Apple αναμένει σημαντική άνοδο με έσοδα 84-87 δισ. δολαρίων και μικτό περιθώριο κέρδους 38%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Apple ανέβηκε κατά 5% στα 174 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι σημείωσε νέο ρεκόρ και η Apple είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει η πρώτη εταιρεία αξίας 1 τρις. δολαρίων. Αυτή τη στιγμή είναι στα 900 δισ. δολάρια.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + two =