αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Apple έφτασε τα 800 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση για πρώτη φορά στην ιστορία

Η Apple έφτασε τα 800 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση για πρώτη φορά στην ιστορία

Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφαλώνουν σήμερα οι μετοχές της Apple Inc. οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού πάνω και από το επίπεδο των 800 δισ. δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι μετοχές της εταιρείας βρέθηκαν νωρίτερα να σημειώνουν άλμα άνω του 3% στο νέο ιστορικό υψηλό των 153,70 δολ. Τα ισχυρά κέρδη ακολουθούν την ανακοίνωση της Berkshire Hathaway Inc. του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett ότι ενίσχυσε το μερίδιο της στην Apple στα σχεδόν 20 δισ. δολ. τους τελευταίους μήνες.

Το επενδυτικό όχημα του δισεκατομμυριούχου επενδυτή γνωστοποίησε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο των τακτικών τριμηνιαίων καταστάσεων ότι η Apple αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση με βάση την αξία, έχοντας αυξήσει την επένδυση του στα 19,2 δισ. δολ. για την περίοδο έως τις 31 Μαρτίου από 7,1 δισ. δολ. έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής στις 31 Μαρτίου, η Berkshire κατέχει περίπου 133,65 εκατ. μετοχές της Apple ή το 2,6%, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πηγή: Capital.gr

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =