αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon λανσάρει υπηρεσία για να φτιάξεις τη δική σου εφαρμογή, ακόμα κι αν δεν είσαι προγραμματιστής

Η Amazon λανσάρει υπηρεσία για να φτιάξεις τη δική σου εφαρμογή, ακόμα κι αν δεν είσαι προγραμματιστής

Η μονάδα cloud της Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι λανσάρει την υπηρεσία Honeycode, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με τον προγραμματισμό να φτιάξουν τις δικές τους εφαρμογές. 

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την Amazon Web Services να διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται πέρα των προγραμματιστών. Η AWS ηγείται της αγοράς υποδομής cloud, καθώς στον τομέα αυτό ξεπερνά ακόμη και την Google ή τη Microsoft. Σε μια εποχή όμως που λανσάρονται ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες, η AWS στοχεύει να ωθήσει τους πελάτες της να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, κάτι που είναι σημαντικό για τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εσόδων της Amazon.

Η υπηρεσία Honeycode παρέχει μια οπτική διεπαφή την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για τη δημιουργία εφαρμογών για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης εργασιών και της παρακολούθησης πελατών, ανέφερε η AWS σε μια ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν για έως και 20 χρήστες και, στη συνέχεια, το AWS θα χρεώνεται με βάση τον αποθηκευτικό χώρο και τον αριθμό των χρηστών. Οι επί μακρόν πελάτες της AWS, Slack και SmugMug είναι μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. 

Η ανακοίνωση έρχεται μήνες μετά την αποχώρηση του Adam Bosworth, ο οποίος εργάστηκε στην Google, τη Microsoft και την Salesforce πριν ενταχθεί στο δυναμικό της AWS ως αντιπρόεδρος το 2016. Ο Boswroth ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη ενός προϊόντος που κρατήθηκε μυστικό επί χρόνια αλλά λεγόταν ότι αφορούσε την ανάπτυξη ενός λογισμικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε για να φτιάξει εφαρμογές με ελάχιστη έως καθόλου κωδικοποίηση.

Εδώ και χρόνια, η AWS είναι δημοφιλής στους επαγγελματίες προγραμματιστές. Όμως, τα τελευταία χρόνια η Amazon επιδίωξε να επεκταθεί με εφαρμογές που βασίζονται στο cloud και απευθύνονται σε λιγότερο εξειδικευμένους χρήστες, όπως η υπηρεσία κλήσεων βίντεο Chime, χωρίς ωστόσο μεγάλη επιτυχία.

Σημειώνεται ότι τόσο η Microsoft όσο και η Google επίσης δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα. Συγκεκριμένα, η Microsoft παρουσίασε το 2015 το λογισμικό PowerApps για την εύκολη δημιουργία επιχειρηματικών εφαρμογών, ενώ η Google απέκτησε τον Ιανουάριο την AppSheet, μια startup εταιρεία που παρέχει εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών χωρίς κώδικα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =