αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon θα κάνει delivery μέσα σε 30 λεπτά, με τη βοήθεια ρομπότ- Μια startup είναι πίσω από το project

Η Amazon θα κάνει delivery μέσα σε 30 λεπτά, με τη βοήθεια ρομπότ- Μια startup είναι πίσω από το project

Η Amazon έχει ως στόχο να κάνει την εμπειρία του shipping ακόμα καλύτερη. Θα δαπανήσει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια για τα έξοδα αποστολής, δύο φορές περισσότερα από αυτά που έδωσε πριν από δύο χρόνια.

Επίσης, η εταιρεία ενημέρωσε πρόσφατα τους επενδυτές ότι θα δαπανήσει επιπλέον 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια την περίοδο των γιορτών, με στόχο να κάνει το delivery στους πελάτες της μέσα σε μισή ώρα. Ο τρόπος που θα το καταφέρει αυτό είναι χάρη στη ρομποτική.

Όλα ξεκίνησαν με μια εξαγορά που πραγματοποίησε η Amazon πριν από χρόνια. Το 2012, η ​​Amazon αγόρασε το robot startup Kiva Systems για $775 εκατομμύρια. Σήμερα διαθέτει ένα στόλο 200.000 ρομπότ Kiva, το οποίο υπερφορτώνει τα κέντρα ολοκλήρωσής του, παράλληλα με τους περισσότερους από 500.000 υπαλλήλους που έχει προσλάβει.

Για να συνεχίσει να επιταχύνει τους χρόνους παράδοσης και να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές, η Amazon θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα ρομπότ. Δοκιμάζει ρομπότ που μεταφέρουν πακέτα σε πεζοδρόμια. Επενδύει σε αυτοκατευθυνόμενα οχήματα που κάνουν μόνα τους delivery.

Το CNN Business μίλησε με τα σημερινά και πρώην στελέχη της Amazon καθώς και με τους ειδικούς της ρομποτικής για να διερευνήσουν πώς ένα ρομπότ έχει ήδη μεταμορφώσει την εταιρία και πώς η επόμενη γενιά ρομπότ μπορεί για πάντα να την αλλάξει.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =