αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon θα επιτρέψει σε tech εργαζομένους της να εργάζονται remote για όσο θέλουν

Η Amazon θα επιτρέψει σε tech εργαζομένους της να εργάζονται remote για όσο θέλουν

Στα νέα δεδομένα μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά η Amazon. Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση της εταιρίας την οποία μεταδίδει το TIME, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε πολλούς tech εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως επ αόριστον, και να μπορούν να μεταβούν στο γραφείο όταν είναι απαραίτητο.

Η νέα πολιτική διαφέρει από την προηγούμενη προσδοκία της Amazon ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, όταν τα γραφεία ανοίξουν ξανά από την πανδημία του COVID-19 τον Ιανουάριο.

Οι Seattle Times ανέφεραν ότι το μήνυμα της Δευτέρας υπογράφηκε από τον CEO της Amazon Andy Jassy και έλεγε ότι οι διευθυντές της εταιρείας θα έχουν την διακριτική ευχέρεια να επιτρέψουν στις ομάδες τους να συνεχίσουν να εργάζονται από απόσταση.

«Αναμένουμε ότι θα υπάρχουν ομάδες που θα συνεχίσουν να εργάζονται κυρίως εξ αποστάσεως, άλλες που θα συνεργάζονται εξ αποστάσεως και στο γραφείο, και άλλες που θα αποφασίσουν ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται καλύτερα όταν η ομάδα δουλεύει κυρίως στο γραφείο», έγραψε ο Jassy.

Η νέα πολιτική δεν ισχύει για όλους. Οι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο υπάλληλοι του διαδικτυακού κολοσσού λιανικής δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους στο κομμάτι των παραγγελιών και μεταφοράς της εταιρείας, πακετάρουν παραγγελίες και τις παραδίδουν στους πελάτες.

Αλλά περίπου 50.000 υπάλληλοι τεχνολογίας και γραφείου, εργάζονται στην έδρα της εταιρείας στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης του Σιάτλ και στη γειτονιά της South Lake Union. Όλοι αυτοί θα μπορούν να μπουν στο νέο μοντέλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 5 =