αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon αναπτύσσει ένα «εναέριο δίκτυο» το οποίο θα κατευθύνει τα φορτηγά χωρίς οδηγό

Η Amazon αναπτύσσει ένα «εναέριο δίκτυο» το οποίο θα κατευθύνει τα φορτηγά χωρίς οδηγό

Με τη «μάχη» στο πεδίο των αυτόνομων οχημάτων να έχει ανάψει εδώ και καιρό, η Amazon φαίνεται ότι καταστρώνει τα δικά της σχέδια για το πως θα βρεθεί μπροστά από τον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με το αμερικανικό site Recode.net, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει στην κατοχή του ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το ο ποίο προβλέπει τη δημιουργία ενός hich-tech δικτύου, το οποίο θα δίνει οδηγίες στα αυτόνομα φορτηγά της Amazon.

Συγκεκριμένα, τα φορτηγά θα ενημερώνονται μέσω εναέριων σημάτων, έτσι ώστε να αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίας ή κατεύθυνση, αν χρειάζεται. Κάτι τέτοιο μπορεί να κριθεί απαραίτητο, για παράδειγμα στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο τροχαίο σε κοντινή απόσταση ή αν υπάρχει μποτιλιάρισμα στην διαδρομή που έχει προεπιλεγεί. Με το νέο σύστημα, φαίνεται ότι τα οχήματα θα είναι ενήμερα ανά πάσα στιγμή για το τι συμβαίνει στο οδικό δίκτυο, και θα λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις.

Μια τέτοια κίνηση, είναι σημαντική για την Amazon. Αφού η εταιρία θέλει να φτιάξει το δικό της μεταφορικό δίκτυο με φορτηγά χωρίς οδηγούς. Άρα μια τεχνολογία σαν αυτή που περιγράφεται παραπάνω, μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Και φυσικά, ένα τέτοιο δίκτυο υψηλής τεχνολογίας, θα είναι χρήσιμο και σε αυτόνομα ΙΧ τα οποία μπορεί να δημιουργήσει η εταιρία.

Όλα αυτά την ώρα που η Amazon τρέχει σε φουλ ρυθμούς και το εγχείρημα της με τα drones που μπορούν να κάνουν παραδώσεις πακέτων σε πελάτες της. Αν οι δύο αυτές κινήσεις της ολοκληρωθούν, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η εταιρία αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταφορές του μέλλοντος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =