αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon έβγαλε μεγαλύτερα κέρδη μέσα στην πανδημία από ότι τα 3 προηγούμενα χρόνια μαζί

Η Amazon έβγαλε μεγαλύτερα κέρδη μέσα στην πανδημία από ότι τα 3 προηγούμενα χρόνια μαζί

Η Amazon μπορεί να προετοιμάζεται για τη μετάβαση του Jeff Bezos από CEO σε ένα “απλό” μέλος του συμβουλίου, ωστόσο η εταιρία “πνίγεται” στα χρήματα όπως αποκαλύπτει η τελευταία οικονομική αναφορά. Η Amazon λοιπόν είχε μεγαλύτερο κέρδος τους 12 τελευταίους μήνες από ότι είχε τα τρία τελευταία χρόνια συνολικά.

Συγκεκριμένα, από το Απρίλιο του 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2021, τα ΚΕΡΔΗ (όχι τα έσοδα) της Amazon ήταν $26.9 δισεκατομμύρια, τη στιγμή που από το 2017 έως και το 2019 είχε συνολικά $24.7 δισεκατομμύρια. Μάλιστα σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 44% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις από το 2011.

Η τεράστια αυτή αύξηση των εσόδων προήλθε φυσικά από την επέλαση της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των online αγορών. Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον Prime συνδρομητές στην Amazon, ενώ και το τμήμα cloud AWS τα πήγε καλά, αποτελώντας το 12% των συνολικών εσόδων της εταιρίας με $13.5 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 32%.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + three =