αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Alibaba επενδύει στην startup WayRay, η οποία ασχολείται με την Επαυξημένη Πραγματικότητα στα αυτοκίνητα

Η Alibaba επενδύει στην startup WayRay, η οποία ασχολείται με την Επαυξημένη Πραγματικότητα στα αυτοκίνητα

Με το βλέμμα στα αυτοκίνητα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για την παρούσα είδηση. Η Alibaba επένδυσε στη startup WayRay, η οποία δραστηριοποιείται στην Επαυξημένη Πραγματικότητα στα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός είναι ο βασικός επενδυτής στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης -συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ- που ολοκλήρωσε η WayRay.

Η καινοτόμος επιχείρηση ιδρύθηκε το 2012. Και έχει ως βασικό project το Navion, ένα σύστημα πλοήγησης βασιζόμενο στα ολογράμματα (όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτο). Το οποίο δίνει πληροφορίες στον οδηγό, αναφορά με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ή άλλα στοιχεία που συναντά μπροστά του.

Μάλιστα, η εταιρία σχεδιάζει να λανσάρει μια consumer version του Navion μέσα στο 2017, όπως μεταδίδει το TechCrunch. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια τεράστια δυναμική στην ανάπτυξη τεχνολογιών, όπως η Επαυξημένη Πραγματικότητα, και η εφαρμογή τους σε βιομηχανίες. Όπως πράττει η WayRay με το AR σύστημα πλοήγησης στα αυτοκίνητα» δήλωσε από την πλευρά του ο senior investment director του Alibaba Group, Ethan Xie.

Πάντως, η Alibaba δεν παίζει… μόνη της στο εν λόγω πεδίο. Αφού και άλλες κινεζικές εταιρίες επενδύουν στα «έξυπνα» αυτοκίνητα. Όπως τα γνωστά brands LeEco και Baidu.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 6 =