αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbnb εξαγόρασε την startup Tilt

Η Airbnb εξαγόρασε την startup Tilt

Ο τεχνολογικός γίγαντας Airbnb οριστικοποίησε την εξαγορά της startup Tilt. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στο πεδίο των social payments. Από τον περασμένο μήνα υπήρχαν πληροφορίες ότι η Airbnb θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, και τώρα έκλεισε το τελικό deal.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εξαγορά που θα έφτανε τα 12 εκατ. δολάρια, όμως όπως μεταδίδει το TechCrunch, η συμφωνία θα περιλαμβάνει τελικά ένα αρκετά μεγαλύτερο αντίτιμο. Χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε μάθει το ακριβές χρηματικό ποσό.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Tilt που ήταν στη βάση της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο, έχουν κληθεί να παραμείνουν στην εταιρία. Συμπεριλαμβανομένου και του CEO, James Beshara. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους εξωτερικούς συνεργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα αποχωρήσουν.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα η Tilt είχε λάβει πάνω από 60 εκατ. σε χρηματοδοτήσεις. Για την ώρα, η Airbnb θα διατηρήσει σε λειτουργία την startup, αλλά μένει να δούμε πως ακριβώς θα κινηθεί στο μέλλον. Η Tilt ιδρύθηκε το 2012 και τότε θεωρήθηκε από τους πρωτοπόρους στις peer-to-peer χρηματικές πληρωμές.

Η εξαγορά είναι σημαντική για την Airbnb, καθώς αποκτά κορυφαία ταλέντα στο κομμάτι των online πληρωμών. Κάτι που μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τις ταξιδιωτικές κρατήσεις στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία. Και έτσι να εδρεώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =