αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbnb ήρθε σε κομβική συμφωνία με τις Αρχές του Σαν Φρανσίσκο (και όλα γίνονται… πιο επίσημα)

Η Airbnb ήρθε σε κομβική συμφωνία με τις Αρχές του Σαν Φρανσίσκο (και όλα γίνονται… πιο επίσημα)

Σε μια ιστορική συμφωνία κατέληξαν η Airbnb και οι Αρχές του San Francisco, μετά από πολύμηνες δικαστικές περιπέτειες. Η συμφωνία, πιστεύεται πως θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών μέσω της ιστοσελίδας της Airbnb και θα γίνει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες χώρες.

Η νέα συμφωνία στην οποία η Airbnb κατέληξε με το San Francisco, όσο επώδυνη και αν ήταν για την εικόνα της, φαίνεται πως θα φέρει μια ισορροπία στο σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στις μισθώσεις. Η Airbnb θα πρέπει να γνωστοποιεί κάθε καταχώρηση καταλύματος στο site της, στις δημοτικές αρχές και αυτές με τη σειρά τους θα ετοιμάσουν ένα αρχείο με το οποίο θα μπορούν να έχουν ακριβή εικόνα των κινήσεων και των διανυκτερεύσεων.

Όπως σημειώνει το Klik.gr, στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα φορολογούνται βάση του πλαισίου που ισχύει στην πόλη για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, κάνοντας πιο θεμιτό τον ανταγωνισμό μεταξύ αυτών και των ξενοδόχων, αλλά και διατηρώντας αναλλοίωτη την εικόνα των γειτονιών της πόλης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =