αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 29χρονή Ελληνίδα startupper που «διαβάζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Η 29χρονή Ελληνίδα startupper που «διαβάζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Tα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου –και όχι µόνο– αναλύει η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Advantis Medical Imaging, συνιδρύτρια της οποίας είναι η Ζωή Γιαβρή. Με εξειδίκευση στις υπολογιστικές νευροεπιστήµες µετά τις σπουδές της στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών, η 29χρονη επιστήµονας έχει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις στο ενεργητικό της. Είναι, µεταξύ άλλων, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισµικού Brainance, το οποίο αποτελεί µια ολοκληρωµένη πλατφόρµα νευροαπεικόνισης, προσβάσιµη µάλιστα µέσω Διαδικτύου –γεγονός που επιτρέπει και την εξ αποστάσεως πρόσβαση–, προσφέροντας στους γιατρούς τη δυνατότητα εγκυρότερης και εγκαιρότερης διάγνωσης σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων.

Όπως αναφέρει η ελληνική έκδοση του Forbes, βασικό χαρακτηριστικό καινοτοµίας αποτελεί επίσης το γεγονός ότι οι µεθοδολογίες που χρησιµοποιούνται από το λογισµικό της Advantis για την επεξεργασία των εικόνων µαγνητικής τοµογραφίας διάχυσης (DTI) επιτυγχάνουν σηµαντικά υψηλότερα ποσοστά ακρίβειας στη χαρτογράφηση των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου εν συγκρίσει µε τις µεθοδολογίες που χρησιµοποιούνται σήµερα στην κλινική πρακτική. Το Brainance χρησιµοποιείται ήδη κλινικά από µεγάλους οργανισµούς υγείας, όπως νοσοκοµεία και διαγνωστικά κέντρα, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Advantis Medical Imaging, η οποία ιδρύθηκε το 2016, έχει αντλήσει µέχρι στιγµής συνολικό επενδυτικό κεφάλαιο άνω του 1 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθηγήτρια που έφτιαξε ένα blog για να σε κάνει να ζήσεις πιο ισορροπημένα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + one =