αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 25χρονη CEO που μπήκε στη λίστα «30Under30» του Forbes, μόλις 1μιση χρόνο αφότου ξεκίνησε την δική της εταιρία

Η 25χρονη CEO που μπήκε στη λίστα «30Under30» του Forbes, μόλις 1μιση χρόνο αφότου ξεκίνησε την δική της εταιρία

«Η ζωή είναι 10% τι σου συμβαίνει, και 90% πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει», λέει μια σοφή φράση. Και ακριβώς σε αυτό τον δρόμο φαίνεται πως κινήθηκε η Vibha Harish. Μπορεί το 2020 να ήταν μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο η 25χρονη από το Μπανγκαλόρ κατάφερε να φτάσει στη δική της επιτυχία. Ξεκίνησε το δικό της project, και μόλις 1μιση χρόνο μετά μπήκε στη λίστα «30Under30» του Forbes για την Ασία.

Η ίδια δημιούργησε την Cosmix. Πρόκειται για ένα brand αφιερωμένο στην ολιστική διατροφή και τα φυτικά συμπληρώματα (χρησιμοποιώντας βότανα και φρούτα), ενώ είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ινδίας.

Πως ξεκίνησαν όλα; Η Harish κατάλαβε πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε στην εφηβεία της, προέρχονταν από τις ελλείψεις στη βιομηχανία της γυναικείας διατροφής. Στράφηκε στην ομοιοπαθητική, ήρθε σε επαφή με τα βότανα και ξεκίνησε να πειραματίζεται.

«Διάβαζα βοτανολογία για εμένα και, τελικά, ένιωσα πως το marketing των σχετικών προϊόντων ήταν λάθος, κανείς δε μιλούσε με επιστημονικά δεδομένα», έχει δηλώσει στο Forbes. Αποφασισμένη, λοιπόν, να κάνει τη διαφορά, ίδρυσε την Cosmix με 8 μόλις προϊόντα για την υγεία του σώματος, των μαλλιών και του δέρματος. Παράλληλα, έφερε μερικά ιδιαίτερα superfoods στο «παιχνίδι», βοηθώντας τις γυναίκες να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και να βελτιώσουν τον ύπνο τους. Επίσης η εταιρία φτιάχνει superfood bars για παιδιά που υποσιτίζονται.

Μέρος των εσόδων της Cosmix διατίθενται στο πρόγραμμα Nutrition for All, το οποίο προσφέρει τρόφιμα και ενεργειακές μπάρες στα υποσιτισμένα παιδιά που ζουν στη βιομηχανική ζώνη της Ινδίας.

Μέσα σε 1μισι χρόνο η Harish κατάφερε να φτάσει στην δική της επιτυχία. Και θα συνεχίσει. Όπως εξηγεί, στόχος της είναι να εμπνεύσει τις συνομήλικες της να κυνηγήσουν τους στόχους τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το «το θα πει ο κόσμος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 3 =