αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ψυχολογία της έλξης: 5+1 απλά τρικ για να σε συμπαθήσει ο άλλος μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Η ψυχολογία της έλξης: 5+1 απλά τρικ για να σε συμπαθήσει ο άλλος μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς. Αν πιστεύετε ότι οι άνθρωποι γεννιούνται γοητευτικοί, κάνετε λάθος — η συμπάθεια είναι κάτι που εξασκείται, όπως και κάθε άλλη δεξιότητα. Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν άνθρωπο συμπαθή;

Αποδεικνύεται ότι η έλξη έχει να κάνει με περισσότερα από τη φυσική εμφάνιση. Στην πραγματικότητα, εμπλέκεται αρκετή ψυχολογία! Εδώ είναι λοιπόν 6 απλοί τρόποι για να γίνεις συμπαθής σε κάποιον. Το ακόμα καλύτερο: Πρόκειται για κινήσεις που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας.

1) Αυτοπεποίθηση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε, είναι πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση όταν μιλάμε για έλξη.

Αν παρουσιάζεις τον εαυτό σου με τρόπο που αποπνέει αυτοπεποίθηση – οι άνθρωποι θα έρθουν προς τα εσένα.

Αν πιστεύεις ότι είσαι ελκυστικός, στην πραγματικότητα θα γίνεις πολύ πιο ελκυστικός –ακόμη και ακαταμάχητος– για μερικούς ανθρώπους. Το αντίθετο ισχύει επίσης.

Θυμήσου και το άρθρο: Εξι φράσεις που χρησιμοποιούν τα άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση (και γίνονται συμπαθείς στους άλλους).

2) Αισιοδοξία

Γνωρίζατε ότι η αισιοδοξία μπορεί να είναι μεταδοτική; Είναι αλήθεια!

Αλλά φυσικά όπως και η απαισιοδοξία. Και δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ελκυστικό από την απαισιοδοξία.

Ακόμα κι αν κάποιος/α είναι ωραίος/α εξωτερικά, αν παραπονιέται συνεχώς για τη ζωή του και μιλάει για ό,τι αρνητικό μπορεί να σκεφτεί, μάλλον οι άλλοι άνθρωποι δεν θα θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί του.

3) Αίσθηση του χιούμορ

Τα αστεία δεν είναι από μόνα τους που είναι σέξι, αλλά η αίσθηση του χιούμορ θεωρείται σίγουρα ελκυστική από πολλούς ανθρώπους.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Για αρχή, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν επειδή σπάει τον πάγο και τους κάνει να αισθάνονται πιο άνετα ο ένας κοντά από τον άλλο. Και χωρίς όλη αυτή την ένταση και την αμηχανία, το πιθανότερο είναι ότι θα είστε πολύ πιο προσιτοί και συμπαθείς.

4) Επαφή με τα μάτια

Έχετε νιώσει ποτέ να σας αιχμαλωτίζει το βλέμμα κάποιου; Ναι, η επαφή με τα μάτια είναι σημαντική.

Δεν είναι μια δεξιότητα ή ένα χάρισμα με το οποίο γεννιέσαι. Ενα δυνατό και γεμάτο αυτοπεποίθηση βλέμμα μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά την έλξη.

Συνήθως λένε ότι αν κάποιος σας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια, σας λέει την αλήθεια. Και αυτό είναι επίσης ένα θετικό στοιχείο που θέλει να δει η άλλη πλευρά.

5) Συναισθηματική νοημοσύνη

Δεν αρκεί μόνο να είσαι έξυπνος και διαβασμένος. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι σημαντικό κομμάτι στην ψυχολογία της έλξης.

Τι ακριβώς είναι η συναισθηματική νοημοσύνη;

Είναι η ικανότητα να αναγνωρίζεις, να κατανοείς και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων!

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν αυτογνωσία και έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση. Η αλήθεια είναι ότι μας ελκύουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να μας ακούσουν. Που μας καταλαβαίνουν και ξέρουν ακριβώς το σωστό που πρέπει να πουν όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο.

6) Είσαι παθιασμένος με κάτι;

Ναι, και αυτό μπορεί να σε κάνει πιο ελκυστικό. Το πάθος είναι ένα ισχυρό συναίσθημα που μπορεί να είναι αρκετά μεταδοτικό! Το αν το πάθος κάποιου ευθυγραμμίζεται ή όχι με τα δικά σας ενδιαφέροντα δεν έχει τόση σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι να δείτε κάποιον τόσο ενθουσιώδη και αφοσιωμένο σε κάτι. Είναι τόσο γεμάτοι ενέργεια και ζωή όταν μιλούν για το πάθος τους που είναι δύσκολο να μην σε αιχμαλωτίσουν. Οι παθιασμένοι άνθρωποι έχουν κίνητρα, έχουν περιέργεια και έχουν όρεξη για ζωή- κάτι που μπορεί να τους κάνει ακαταμάχητους!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =