αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Χαβάη δηλώνει… ότι δεν θέλει τουρισμό

Η Χαβάη δηλώνει… ότι δεν θέλει τουρισμό

Μπορεί ν Χαβάη να είναι γνωστή για τον τουρισμό της, φαίνεται όμως ότι τώρα η χώρα αλλάζει πλάνο, για να προστατευτεί από τον Covid-19.

Σύμφωνα με το CNN, στις 6 Απριλίου, ο πρόεδρος του Γραφείου Επισκεπτών στην Χαβάη έστειλε επιστολή σε διάφορους εκδότες ταξιδιωτικών καταλόγων, ζητώντας τους να μην προωθούν με καμπάνιες τα ταξίδια στη Χαβάη. Με την κίνηση αυτή ελπίζουν να μειώσουν τα ταξίδια και να επιτρέψουν στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να θωρακιστεί.

«Η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων είναι υποχρέωσή μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή. «Για αυτό ζητάμε πως οτιδήποτε γράφεται για τη Χαβάη, θα πρέπει να αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες από το να την επισκεφτούν, μέχρι να δοθούν διαφορετικές οδηγίες από τους κρατικούς αξιωματούχους».

Παράλληλα, η Τουριστική Αρχή της Χαβάης ενέκρινε κονδύλι 25.000 δολαρίων για να στείλει πίσω στις χώρες τους όσους τουρίστες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα αλλά και εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τα χρήματα για το εισιτήριο.

Μέχρι σήμερα, η Χαβάη έχει καταγράψει 596 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 12 θανάτους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την 1η Απριλίου, ο κυβερνήτης της Χαβάης διέταξε την υποχρεωτική καραντίνα για όλους τους επισκέπτες, καθώς και για όσους είχαν πρόσφατα ταξιδέψει από νησί σε νησί. Η καραντίνα είχε διάρκεια 14 ημέρες και μετά την λήξη της οι αρχές συνέχισαν να παροτρύνουν τους επισκέπτες να μην μετακινούνται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + eight =