αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Φινλανδία καλεί digital νομάδες να εγκατασταθούν «δοκιμαστικά» στη χώρα για 90 ημέρες. Ξεπέρασαν τις 5.300 οι αιτήσεις

Η Φινλανδία καλεί digital νομάδες να εγκατασταθούν «δοκιμαστικά» στη χώρα για 90 ημέρες. Ξεπέρασαν τις 5.300 οι αιτήσεις

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα έβαλε σε εφαρμογή η Φινλανδία. Συγκεκριμένα προσκαλεί tech εργαζομένους να εγκατασταθούν δοκιμαστικά στη χώρα και να ζήσουν… ως Φινλανδοί, για 90 ημέρες. Στην συνέχεια, όποιος το επιθυμεί μπορεί να μείνει μόνιμα στην χώρα. Όπως σημειώνει μάλιστα ο Guardian, μέσα σε μόλις 1 μήνα η Φινλανδία έχει δεχτεί περισσότερες από 5.300 αιτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί και τις οικογένειες τους.

«Δεν είμαστε στην κορυφή πολλών λιστών μετεγκατάστασης, αλλά γνωρίζουμε ότι όταν έρχονται οι άνθρωποι, τείνουν να μείνουν», εξηγεί η Johanna Huurre, από το Επιχειρηματικό Κέντρο του Ελσίνκι που έφτιαξε το project. Και συμπληρώνει: «Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός παγκοσμίως για ταλέντα, οπότε έπρεπε να σκεφτούμε δημιουργικά».

Το πρόγραμμα «90-Day Finn» έχει μάλιστα τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων από τις ΗΠΑ και των Καναδά- χώρες από τις οποίες προέρχεται το 30% των αιτούντων.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση, είναι tech εργαζόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να δουλέψουν remote για τους σημερινούς εργοδότες τους- τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Επίσης 800 από τους αιτούντες είναι άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους startup. Ενώ άλλοι 60 είναι επενδυτές.

Επίσης το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα, κατάλληλη στέγαση, σχολείο ή παιδική μέριμνα για τα παιδιά τους, εγκαταστάσεις για remote εργασία, πρόσβαση σε τεχνολογικούς κόμβους και δίκτυα εντός και γύρω από το Ελσίνκι.

Φυσικά η Φινλανδία δεν είναι μια τυχαία χώρα. Όπως σημειώνει το ο Guardian, το startup οικοσύστημα εκεί έχει μια αξία που φτάνει τα 6 δισ. ευρώ. Και πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν μια καινοτόμο επιχείρηση εκεί. Επίσης η Φινλανδία επί σειρά ετών κατατάσσεται ως η χώρα με τους πιο χαρούμενους κατοίκους στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μπορείς να γίνεις e-resident της Εσθονίας (με 100 ευρώ) και να ιδρύσεις την δική σου επιχείρηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =