αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Φινλανδία καθιερώνει άδεια πατρότητας 7 μηνών (μετ’ αποδοχών) στους πατέρες

Η Φινλανδία καθιερώνει άδεια πατρότητας 7 μηνών (μετ’ αποδοχών) στους πατέρες

Σε μια ακόμα ριζοσπαστική κίνηση προχωρά η κυβέρνηση της Φινλανδίας. Όπως ανακοινώθηκε, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να διπλασιάσει σχεδόν τη διάρκεια της άδειας πατρότητας, ώστε να δώσει στους νέους πατέρες άδεια μετ’ αποδοχών ίσης διάρκειας με εκείνη που δικαιούνται οι νέες μητέρες.

Η άδεια πατρότητας μετ’ αποδοχών θα παραταθεί σε σχεδόν επτά μήνες, ευθυγραμμιζόμενη με την άδεια μητρότητας. Οι έγκυες δικαιούνται επιπλέον άδεια εγκυμοσύνης ενός μήνα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού.

«Αυτή η μεταρρύθμιση επιτρέπει τη βελτίωση της ισότητας μεταξύ των γονέων», τόνισε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άινο-Κάισα Πεκόνεν. Ενώ παράλληλα μέσα στους στόχους της Κυβέρνησης είναι και ο πολλαπλασιασμός των γεννήσεων.

Να σημειώσουμε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας αποτελείται από πέντε κόμματα, που έχουν όλα επικεφαλής γυναίκες, τέσσερις από τις οποίες είναι κάτω των 35 ετών. Πρωθυπουργός εδώ και λίγο διάστημα έχει αναλάβει η 34χρονη Σάνα Μαρίν (φωτο).

Η ενίσχυση της ισότητας μεταξύ των φύλων ήταν μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης αφότου ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =