αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ φιλοδοξία από μόνη της δεν θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. Εδώ είναι όμως 4 συνήθειες που μπορούν

Η φιλοδοξία από μόνη της δεν θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. Εδώ είναι όμως 4 συνήθειες που μπορούν

Στην παιδική μας ηλικία, πάντα μας ρωτούσανε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Κάποια παιδιά μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση, ενώ κάποια άλλα όχι. Η φιλοδοξία -ναι, ακόμα και από μικρή ηλικία- μπορεί να παίζει έναν ρόλο, αλλά τελικά δεν αρκεί από μόνη της για να σε φτάσει στην επιτυχία.

Το όνειρο κάποιου μπορεί να μείνει εντελώς στάσιμο, αν δεν υπάρξει ένα σχέδιο και δράσεις που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του. Είναι κακό να είναι κάποιος φιλόδοξος; Όχι. Είναι μια καλή αρχή μάλιστα, για να πετύχεις μεγάλους στόχους στη ζωή σου. Ωστόσο, αν παραμένεις αδρανής και παθητικός, μην περιμένεις… να σε σώσει η φιλοδοξία σου.

Μην κάνεις αρνητικές σκέψεις, και μην αναβάλεις τα σχέδια που έχεις στο μυαλό σου. Πέρα από την αρχική φιλοδοξία, υπάρχουν μικρές συνήθειες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Τώρα θα δούμε 4 από αυτές. Εσύ πόσες έχεις από την παρακάτω λίστα;

1# Εστίασε στους μακροπρόθεσμους στόχους: Το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible. Μην κοιτάς μόνο το κέρδος που θα έχεις σήμερα. Δες το όφελος που θα έχεις μετά από 6 μήνες ή έναν χρόνο. Υπάρχει ένα σημαντικό ερώτημα που θα σε βοηθήσει να εστιάσεις στις σωστές κινήσεις. Όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις κάτι, αναρωτήσου: Αυτό θα έχει σημασία σε 1 μήνα, 6 μήνες ή 1 χρόνο από σήμερα;

2# Θετικός στις αλλαγές: Με το να είσαι ανοιχτός σε αλλαγές, είναι πολύ πιθανό να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά στην καριέρα σου. «Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο, θα αλλάξει και ο κόσμος τον τρόπο που βλέπει εσένα», έχει πει ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

3# Ένα πράγμα τη φορά: Το multitasking δεν κάνει καλό. Όπως δεν κάνει καλό και το να προσπαθείς να μάθεις πολλά πράγματα μαζί. Εστίασε σε ένα πεδίο ή ένα skill και προσπάθησε να γίνεις μάστερ σε αυτό.

4# Απέτυχε: Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες, έχουν αποτύχει στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο σπουδών. Μην φοβάσαι να αποτύχεις. Θα πάρεις χρήσιμα μαθήματα για την συνέχεια, αρκεί να συνεχίσεις. Ένα είναι σίγουρο: Αν φτάσεις τελικά στην επιτυχία, κανείς δεν θα θυμάται το «πριν».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =