αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η φαντασία δεν σημαίνει τίποτα χωρίς να κάνεις πράξεις»: 10 σοφές φράσεις από τον Τσάρλι Τσάπλιν

«Η φαντασία δεν σημαίνει τίποτα χωρίς να κάνεις πράξεις»: 10 σοφές φράσεις από τον Τσάρλι Τσάπλιν

Ο Τσάρλι Τσάπλιν, γνωστός στην Ελλάδα και με το προσωνύμιο «Σαρλό», ήταν Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συνθέτης, του οποίου η φήμη ανήλθε κατά τη διάρκεια της εποχής του βουβού κινηματογράφου. Μεγαλούργησε στις πρώτες δεκαετίες του Χόλυγουντ. Είναι χρονικά η πρώτη παγκόσμια αναγνωρίσιμη φιγούρα της κινηματογραφικής τέχνης, κυρίως μέσω του χαρακτήρα «Σαρλό» που ενσάρκωνε στις πρώτες ταινίες του.

Από το 1912 ώς το 1918 αξιοποίησε το ταλέντο του σε πολλές μικρές κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου, δημιουργώντας τον τύπο του Σαρλό. Ο ίδιος όχι μόνο πρωταγωνιστούσε, αλλά ήταν επίσης ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συνθέτης της μουσικής των ταινιών του. Η παγκόσμια καταξίωση ήρθε μέσα από τις μεγάλου μήκους ταινίες του, όπως οι Μοντέρνοι καιροί, Ο μεγάλος δικτάτωρ, Τα φώτα της πόλης, Ο κύριος Βερντού και άλλες, που τον κατέταξαν ανάμεσα στους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης.

Μέσα στην διάρκεια της διαδρομή του, είπε και αρκετές φράσεις που ίσως σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά. Εδώ είναι 10 από αυτές.

1# Δεν θα βρεις ποτέ ουράνιο τόξο αν κοιτάς κάτω

2# Τίποτα δεν είναι μόνιμο σε αυτόν τον πονηρό κόσμο, ούτε καν τα προβλήματά μας

3# Η ζωή θα μπορούσε να είναι υπέροχη αν οι άνθρωποι σε άφηναν μόνο

4# Υποθέτω ότι είναι μια από τις ειρωνείες της ζωής να κάνεις το λάθος πράγμα τη σωστή στιγμή

5# Αυτό είναι το πρόβλημα με τον κόσμο. Όλοι περιφρονούμε τον εαυτό μας

6# Ο τρόπος ζωής μπορεί να είναι ελεύθερος και όμορφος. Όμως έχουμε χάσει το δρόμο

7# Η φαντασία δεν σημαίνει τίποτα χωρίς να κάνεις πράξεις

8# Σκεφτόμαστε πάρα πολύ και αισθανόμαστε πολύ λίγο

9# Μια ημέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα

10# Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που δεν επιτρέπει δοκιμές. Τραγουδήστε, κλάψτε, χορέψτε, γελάστε και ζήστε έντονα, πριν κλείσει η αυλαία και η παράσταση τελειώσει χωρίς χειροκρότημα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − six =