αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει και δεύτερο «λευκό βέλος» στην Ελλάδα- Άλλαξε η ημερομηνία του πρώτου δρομολογίου Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει και δεύτερο «λευκό βέλος» στην Ελλάδα- Άλλαξε η ημερομηνία του πρώτου δρομολογίου Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Στις αρχές Απριλίου προγραμματίζεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η άφιξη στη χώρα μας του δεύτερου τρένου εξ Ιταλίας, γνωστότερο ως “βέλος”. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του News247.gr, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η προετοιμασία του προκειμένου κάποια στιγμή, μέσα στον Μάρτιο να ξεκινήσει από την Ιταλία και να κάνει το γνωστό -πλέον- δρομολόγιο με τελικό σταθμό το αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο τρένο θα περάσει από τις ίδιες διαδικασίες που πέρασε και το πρώτο και θα είναι “ετοιμοπόλεμο”, σύμφωνα με εκτιμήσεις σιδηροδρομικών, μέχρι τον Μάιο. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι για να ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τρία συνολικά “βέλη”.

Τα δύο για να δρομολογούνται κάθε πρωί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, και μία “ρεζέρβα” για κάθε περίπτωση, όπως άλλωστε ισχύει και για όλα τα άλλα μέσα. Αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή το φετινό καλοκαίρι και με δεδομένο ότι η πορεία της πανδημίας θα είναι τέτοια που θα το επιτρέπει. Στο σύνολο τους τα πέντε βέλη θα είναι στη χώρα, όπως διέρρευσε, μέχρι το τέλος Φθινοπώρου.

Αναβολή και μετάθεση του “επετειακού” δρομολογίου

Σύμφωνα με τον News247.gr, για τον Απρίλιο μετακινείται η δρομολόγηση του πρώτου “ιταλικού” τρένου στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το “βέλος”, αν και έχει έρθει στη χώρα από τις αρχές του έτους και έχει ήδη πάρει μία πρώτη γεύση από το ελληνικό δίκτυο, θα χρειαστεί να περιμένει για λίγο.

Οι λόγοι δεν είναι επιχειρησιακοί όπως επισημαίνουν στελέχη της σιδηροδρομικής αγοράς αλλά λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, κρίθηκε ως καλύτερο να μετακινηθεί το πρώτο “επετειακό” δρομολόγιο.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ανήμερα της επετείου από τα 200 χρόνια έναρξης της ελληνικής επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 2021, να πραγματοποιούνταν με το “βέλος” ένα ειδικό δρομολόγιο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, που θα “εγκαινίαζε”, κατά κάποιο τρόπο την νέα εποχή που σχεδιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα σιδηροδρομικά της δρομολόγια.

>> Μπείτε και στην Facebook Ομάδα του It’s Possible εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 18 =