αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Τράπεζα Πειραιώς ωθεί σε εθελούσια εκατοντάδες εργαζομένους και την ίδια στιγμή… κάνει προσλήψεις

Η Τράπεζα Πειραιώς ωθεί σε εθελούσια εκατοντάδες εργαζομένους και την ίδια στιγμή… κάνει προσλήψεις

Ένα περίεργο σκηνικό έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, «την ώρα που η Διοίκηση​​ της Τράπεζας εξωθεί σε «εθελούσια» ανεργία εκατοντάδες έμπειρους συναδέλφους​​ μας​​ επικαλούμενη την ανάγκη​​ μείωσης των λειτουργικών εξόδων, ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύει​​ σειρά παράνομων αποσχίσεων απαξιώνοντας​​ εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και κερδοφόρες υπηρεσίες, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη​​ ότι​​ ​​ κάνει προσλήψεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

την ώρα που η Διοίκηση​​ της Τράπεζας εξωθεί σε «εθελούσια» ανεργία εκατοντάδες έμπειρους συναδέλφους​​ μας​​ επικαλούμενη την ανάγκη​​ μείωσης των λειτουργικών εξόδων, ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύει​​ σειρά παράνομων αποσχίσεων απαξιώνοντας​​ εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και κερδοφόρες υπηρεσίες, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη​​ ότι​​ ​​ κάνει προσλήψεις!!!​​ 

Η​​ σχετική​​ προκήρυξη, πέραν του σοκ της πρώτης εντύπωσης ότι το «αφεντικό τρελάθηκε»,​​ καταρρίπτει όλα τα προσχήματα τα οποία έχει κατά καιρούς επικαλεσθεί η Διοίκηση προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετική συρρίκνωση του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα:

  • Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος σοβαρά ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό τραπεζοϋπαλλήλων και ταυτόχρονα να αναζητά να προσλάβει​​ νέους​​ χωρίς προϋπηρεσία στον κλάδο;

  • Η θέσπιση ως βασικού κριτηρίου πρόσληψης, της ιδιότητας του τέκνου αξιωματικού, αποδομεί στην πράξη κάθε έννοια αξιοκρατίας, διαφάνειας και ισότητας ευκαιριών που πρέπει να διέπει την μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας.

  • Η υποτιθέμενη αναγκαιότητα μείωσης του προσωπικού, δεν υπαγορεύεται ούτε από τον ανταγωνισμό, ούτε καν από την στρατηγική επιλογή μείωσης του κόστους λειτουργίας, αλλά από την μύχια επιθυμία να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα προορίζονται για εκλεκτούς,​​ προερχόμενους από​​ κέντρα και παράκεντρα εξουσίας.

Την ίδια στιγμή,​​ αναδεικνύονται και οι τεράστιες ευθύνες των προθύμων συμμάχων της Διοίκησης,​​ οι​​ οποίοι​​ υπηρετώντας το αφήγημα της βίαιης συρρίκνωσης του προσωπικού, υπόσχονται​​ τραπεζοϋπαλληλικούς λαγούς με πετραχήλια, σε όσους​​ οδηγούνται σε απόσχιση παράνομα και εκβιαστικά.

Παρότι η Διοίκηση δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, μας προσφέρει άλλη μια απτή απόδειξη του ότι ο αγώνας μας για την προστασία των θέσεων εργασίας είναι και δίκαιος και υπηρετεί​​ το​​ πραγματικό​​ συμφέρον της Τράπεζας.

Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα ΟΛΟΙ μαζί, ακόμη κι αν δεν​​ έχουμε​​ μπάρμπα στη Κορώνη.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                  Γοίλιας Ισίδωρος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =