αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Τράπεζα Πειραιώς με τις αδήλωτες υπερωρίες, ανακοινώνει πρόγραμμα… σύνδεσης των νέων με την αγορά εργασίας

Η Τράπεζα Πειραιώς με τις αδήλωτες υπερωρίες, ανακοινώνει πρόγραμμα… σύνδεσης των νέων με την αγορά εργασίας

Είναι να απορεί κανείς μερικές φορές, με τα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα. Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, Project Future, το οποίο αφορά τους νέους που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας, όπως λέει η σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι να συνδέσει τους νέους με την αγορά εργασίας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αρκεί βέβαια οι νέοι που θα συμμετέχουν… να μην εργαστούν σε κάποιο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Μόλις πριν μερικές ημέρες γράφαμε εδώ στο It’s Possible για το «λουκέτο» που μπήκε σε κατάστημα της Τράπεζας, μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Εργασίας. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών. Λόγω αδήλωτων υπερωριών. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα πιάνεται «στα πράσα» λόγω παρόμοιων παραβάσεων, μέσα στον τελευταίο χρόνο. Άρα εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι αυτή είναι μια πρακτική που δεν εφαρμόστηκε μόνο μια φορά, σε ένα κατάστημα της.

Έρχεται λοιπόν τώρα η Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώσει το Project Future. Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − five =