αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Τράπεζα Πειραιώς έκανε… τηλεφωνικές απολύσεις μέσα στις γιορτές

Η Τράπεζα Πειραιώς έκανε… τηλεφωνικές απολύσεις μέσα στις γιορτές

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει για άλλη μια φορά την Τράπεζα Πειραιώς και την ICAP, οι οποίες εν μέσω εορτών προχώρησαν σε απολύσεις στη θυγατρική- εργολαβική εταιρία PDS, όπου είναι και οι κύριοι μέτοχοι», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωση του.

Όπως σημειώνει: «Πιο συγκεκριμένα, με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων ενημερώθηκαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην τράπεζα, μετά από 15, 20, ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς με χαμηλούς μισθούς οδηγούνται στην ανεργία. Εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και δεν καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου. Ήδη πριν από έναν χρόνο περίπου 25 συνάδελφοι οδηγήθηκαν στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο».

Το ΕΚΑ ζητά «να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, πόσο μάλλον σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι επιθέσεις των εργοδοτών απέναντι σε εργολαβικούς και τακτικό προσωπικό συνεχίζονται, και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο δυνατούς».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seven =