αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Τράπεζα Πειραιώς έκανε πρόταση για την εξαγορά της HSBC στην Ελλάδα

Η Τράπεζα Πειραιώς έκανε πρόταση για την εξαγορά της HSBC στην Ελλάδα

Σε αρκετά προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την HSBC για την εξαγορά της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του News247.gr, η Τράπεζα Πειραιώς.

Ως γνωστόν η διοίκηση του διεθνούς τραπεζικού κολοσσού τρέχει εδώ και αρκετούς μήνες την διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της στην Ελλάδα και σοβαρό ενδιαφέρον με την υποβολή πρότασης εκδήλωσαν αρχικά η Eurobank και τώρα η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εξέτασε το ενδεχόμενο χωρίς να προχωρήσει στην υποβολή συγκεκριμένης πρότασης.

Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνουν την υποβολή πρότασης για την εξαγορά της δραστηριότητάς της HSBC στην Ελλάδα και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αν και κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων μιας τέτοιας συμφωνίας και των αποστάσεων που κράτησαν τελικά και οι άλλες ελληνικές τράπεζες.

Αντίθετα τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έχουν μπει στην τελική ευθεία τα τελευταία 24ώρα τονίζοντας με νόημα ότι η επίτευξη της συμφωνίας και οι σχετικές ανακοινώσεις είναι πλέον θέμα ημερών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =