αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Τουρκική εταιρία που κατασκευάζει πολεμικά drones και εξάγει σε 24 χώρες

Η Τουρκική εταιρία που κατασκευάζει πολεμικά drones και εξάγει σε 24 χώρες

Η Baykar, η τουρκική κατασκευάστρια drone της οποίας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρουν οπλικά συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε συγκρούσεις από την Ουκρανία μέχρι το Αζερμπαϊτζάν και την Αιθιοπία, σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερα drones το 2023 απ’ ό,τι όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία προγραμματίζει 500 μη επανδρωμένα Bayraktar TB2 και 40 νεότερα μοντέλα Akinci το 2023, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χαλούκ Μπαϊρακτάρ στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, κάνοντας λόγο για αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό.

Και οι δύο στόχοι, που συνεπάγονται υπερδιπλάσια χωρητικότητα, θα ξεπεράσουν τα συνολικά 400 TB2 και 20 Akinci που σύμφωνα με τον Μπαϊρακτάρ έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Το πρώτο TB2 παραδόθηκε το 2014, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το σχέδιο επιταχύνει τη διάχυση μιας τεχνολογίας που προηγουμένως αποτελούσε προνόμιο των πιο καθιερωμένων παραγωγών όπλων, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενισχύοντας παράλληλα τα μεγέθη των τουρκικών εξαγωγών.

Η Baykar έχει συνάψει εξαγωγικές συμφωνίες με 24 χώρες, είπε ο Μπαϊρακτάρ, προσθέτοντας πρόσφατα τη Μαλαισία και τη Ρουμανία. Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Baykar κατά των ρωσικών δυνάμεων, καταλήγει το Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =