αρχικηVIRALΗ τοποθεσία στην οποία μια θέση πάρκινγκ κοστίζει 765.000 δολάρια

Η τοποθεσία στην οποία μια θέση πάρκινγκ κοστίζει 765.000 δολάρια

Σκεφτείτε λίγο και τους έρμους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Χονγκ Κονγκ. Η αγορά των θέσεων πάρκινγκ είναι πιο καυτή από ποτέ, καθώς μία μόνο θέση σε μία πολυτελή δομή στο προάστιο Ho Man Tin της Kowloon άλλαξε χέρια για το ποσό-ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (765.000 αμερικανικά δολάρια).

“Είναι τρελό”, είπε ο Darrin Woo, συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων που έστειλε τη λιμουζίνα του Mercedes-Benz 600 Pullman του 1968 και ένα κατακόκκινο Fiat Abarth του 1957 στην Καλιφόρνια για να γλιτώσει το κόστος αποθήκευσης. “Να αγοράσω μία θέση πάρκινγκ; Με τίποτα. Θα μπορούσα να αγοράσω πέντε αυτοκίνητα με τόσα λεφτά”.

Η μέση θέση πάρκινγκ τώρα στοιχίζει περίπου 2,25 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, μία τιμή εξαπλάσια και πλέον σε σχέση με το 2006. Αυτό κάνει την αγορά ακινήτων της πόλης, που είναι η πιο ακριβή του κόσμου, να μοιάζει αστεία συγκριτικά. Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν μόλις κατά 3,4 φορές κατά την ίδια περίοδο. Στο πρώτο μισό του έτους, θέσεις πάρκινγκ αξίας 10,3 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ άλλαξαν χέρια, έναντι 6,58 δισ. κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τη Midland Realty Services Ltd.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + six =