αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική των 30 λεπτών, που μπορείς να εφαρμόζεις την Κυριακή, για να γίνει πιο παραγωγική η Δευτέρα σου

Η τακτική των 30 λεπτών, που μπορείς να εφαρμόζεις την Κυριακή, για να γίνει πιο παραγωγική η Δευτέρα σου

Οι άνθρωποι που δεν σημειώνουν πρόοδο και δεν φτάνουν στους στόχους τους, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ποτέ δεν κάθονται να σκεφτούν τι δεν λειτουργεί. Αντί για αυτό, οι μη παραγωγικοί άνθρωποι -οι οποίοι είναι συχνά λυπημένοι και στρεσαρισμένοι- παραμένουν παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο, κοιτάζοντας απλά το μέλλον. Περιμένουν να «αλλάξουν τα πράγματα». Να αλλάξουν καριέρα ή η επιχείρηση τους να γίνει κερδοφόρα.

Μιλούν πάντα περιμένοντας… την αλλαγή. Αλλά χωρίς να εξετάζουν την μέχρι εκείνη την στιγμή διαδρομή τους, και τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι. Με πράξεις.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι από την άλλη, ξοδεύουν τον ίδιο χρόνο εξετάζοντας το παρελθόν, με αυτόν που αφιερώνουν στοχεύοντας το μέλλον. Κοιτάζουν πίσω την προηγούμενη εβδομάδα, μήνα, τρίμηνο, ακόμη και έτος, αναζητώντας τρόπους που θα μπορούσαν να δώσουν καλύτερες επιδόσεις. Βλέπουν αν είχαν κάποιες κακές συνήθειες. Και αναρωτιούνται τι θα μπορούσαν να κάνουν, για να αλλάξουν αυτές τις συνήθειες.

Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει μια απλή τακτική, η οποία στηρίζεται σε όλα αυτά που συζητάμε. Και χρειάζονται μόνο 15 ως 30 λεπτά, για να την εφαρμόσεις. Κάθε Κυριακή. Τότε λοιπόν, μπορείς να κοιτάξεις την εβδομάδα που αφήνεις πίσω σου. Εξέτασε μέρα με την ημέρα, τι έκανες καλά και τι όχι. Δες τι πρέπει να διορθώσεις.

Αν δεις ότι κάπου δεν ήσουν παραγωγικός, σκέψου τις αιτίες που το προκάλεσαν αυτό. Είναι χρήσιμο όλα αυτά να τα σημειώνεις και σε κάποιο σημειωματάριο, για να τα μελετήσεις καλύτερα.

Αμέσως μετά, κατέστρωσε το νέο σχέδιο σου για την εβδομάδα που έρχεται. Η οποία ξεκινά ακριβώς την επόμενη ημέρα. Κάπως έτσι, θα καταφέρεις να ελέγξεις τον εαυτό σου και να δράσεις. Αντί να κατηγορείς… την κακή τύχη, για την αναποτελεσματικότητα που έχεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =