αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «τακτική του ανθρακωρύχου», για να διαβάζεις 1 βιβλίο την εβδομάδα: Ο διάσημος επιχειρηματίας Tai Lopez αναλύει

Η «τακτική του ανθρακωρύχου», για να διαβάζεις 1 βιβλίο την εβδομάδα: Ο διάσημος επιχειρηματίας Tai Lopez αναλύει

Πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες, συμφωνούν σε ένα πράγμα: Για να φτάσεις στην επιτυχία και να μείνεις πρέπει να λαμβάνεις νέες γνώσεις συνεχώς. Ένας ιδανικός τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι η ανάγνωση βιβλίων. Εδώ όμως υπάρχει ένας προβληματισμός που έχουν αρκετοί άνθρωποι: Πως μπορείς να βρεις χρόνο για να διαβάσεις βιβλία, μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα που ζούμε;

Ο γνωστός επιχειρηματίας και επενδυτής, Tai Lopez, έχει βρει τον τρόπο, έτσι ώστε να διαβάζεις ένα βιβλίο την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να σε κάνει πετυχημένο. Ακόμα κι αν δεν διαβάζεις όλο το βιβλίο κάθε φορά.

«Ορισμένα βιβλία έχουν μόνο μία ή δύο βασικές ιδέες που είναι πολύτιμες», λέει ο Lopez στο CNBC.

Ποια είναι η τακτική που εφαρμόζει ο ίδιος: Διαβάζει μια φορά τον πίνακα περιεχομένων, και αναζητά τα κεφάλια εκείνα με το υψηλότερο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, θα διαβάσει το πρώτο και τελευταίο τμήμα του βιβλίου, συν μερικά άλλα κεφάλαια που έχουν ενδιαφέρον. Τέλος, θα επικεντρωθεί στο κεφάλαιο που τον ενδιαφέρει περισσότερο και θα το διαβάσει προσεκτικά.

«Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως έναν ανθρακωρύχο που ψάχνει για χρυσό. Ψάχνετε για μια πολύτιμη πέτρα, για να μετακινήσετε τη ζωή ή την επιχείρησή σας προς τα εμπρός», τονίζει ο Lopez. Κάπως έτσι, πρέπει να κάνεις την αναζήτηση σου και στο εσωτερικό ενός βιβλίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − five =