αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις όταν βλέπεις entry level αγγελίες που ζητούν «νέους με προϋπηρεσία»

Η τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις όταν βλέπεις entry level αγγελίες που ζητούν «νέους με προϋπηρεσία»

Το βλέπουμε πολύ έντονα και στην Ελλάδα. Αγγελίες του στιλ: Ζητούνται νέοι ως 22 ετών, με 2 ή 5 ή και παραπάνω χρόνια… προϋπηρεσία. Για entry level θέσεις. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι προφανές: Μα καλά, πως θα μπει στο εργασιακό πεδίο ένας νέος χωρίς προϋπηρεσία, όταν από την πρώτη στιγμή του ζητούν… προϋπηρεσία;

Όντως αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλοί υπεύθυνοι προσωπικού. Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκουν να βρουν τις λίγες «καλές περιπτώσεις» που θα συνδυάζουν το νεαρό της ηλικίας, σε συνδυασμό με κάποια εμπειρία που μπορεί να απέκτησαν λίγο πριν. Έτσι ώστε να μη χρειαστεί να τους εκπαιδεύσουν στα βασικά. Παράλληλα, με αυτή την τακτική, περιορίζουν και το όγκο των βιογραφικών που θα λάβουν. Πόσοι 22χρονοι/ες υπάρχουν άλλωστε, με 3+ χρόνια εμπειρίας σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο;

Υπάρχει όμως μια απλή τακτική που μπορεί να ακολουθήσει ο υποψήφιος εργαζόμενος, έτσι ώστε να φτάσει σε αυτές τις entry level θέσεις. Όπως σημειώνει το αμερικανικό The Muse, το «κλειδί» εδώ είναι να εξηγήσεις στον εργοδότη ότι διαθέτεις κάποιες βασικές γνώσεις και στο άμεσο μέλλον μπορείς να φτάσεις τα στάνταρ που θέλουν. Με απλά λόγια, αν διαθέτεις το 80% των προσόντων που ζητά μια αγγελία, τότε μην το σκέφτεσαι: Στείλε το βιογραφικό σου. Μαζί με ένα cover letter στο οποίο θα εξηγείς όλες τις λεπτομέρειες.

Από την άλλη, είναι χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς με αγγελίες στις οποίες δεν διαθέτεις σχεδόν τίποτα από τα προαπαιτούμενα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + eight =