αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η τακτική με τις ‘θεματικές ημέρες’ που με κάνει παραγωγικό όλη την εβδομάδα»: Αναλύει ο CEO του «γίγαντα» Evernote

«Η τακτική με τις ‘θεματικές ημέρες’ που με κάνει παραγωγικό όλη την εβδομάδα»: Αναλύει ο CEO του «γίγαντα» Evernote

Με τους ρυθμούς που τρέχει η καθημερινότητα μας, είναι δύσκολο να παραμείνεις παραγωγικός για όλη την εργάσιμη εβδομάδα. Είναι πιο πιθανό να «χαθείς» μέσα στα πολλά tasks, τα emails και τα meetings, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Μπορεί να πας να τα κάνεις όλα μαζί- τελικά τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Αλλά πως τα καταφέρνουν οι μεγάλοι CEO; Την δική του απάντηση δίνει ο CEO της Evernote, Chris O’Neill, σε άρθρο του στο Fast Company. Πρόκειται για την γνωστή πλατφόρμα, που βοηθά τους χρήστες της να παραμείνουν οργανωμένοι στην καθημερινότητα τους. Όπως τονίζει, έχει όντως πολλά πράγματα να κάνει, αλλά καταφέρνει να παραμένει παραγωγικός όλη την εβδομάδα.

«Είναι εύκολο να βρεθείτε σε έναν ατελείωτο κύκλο ηλεκτρονικών μηνυμάτων και υποχρεώσεων. Για να αποφύγω να πέσω σε αυτήν την παγίδα, αναθέτω ένα “θέμα” στο οποίο εστιάζω κάθε μέρα», λέει ο έμπειρος CEO.

Και παραθέτει το πρόγραμμα του. Τις Δευτέρες ασχολείται με την business πλευρά της Evernote. Συζητά με συνεργάτες του και βλέπει τι πάει καλά και τι όχι. Τις Τρίτες, είναι η ημέρα για τα εβδομαδιαία meetings. Μπορεί να συμμετέχουν στελέχη από όλο τον κόσμο, μέσω Skype. Τι Τετάρτες εστιάζει στο μάρκετινγκ και στις προσπάθειες για να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η εταιρία στην αγορά. Οι Πέμπτες είναι μοιρασμένες, ανάμεσα στα νέα προϊόντα και τις προσλήψεις. Και τέλος, τις Παρασκευές γίνεται ότι δεν έχει προλάβει να γίνει τις άλλες ημέρες.

«Φυσικά, ξέρω ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα βγούμε από το πρόγραμμα – είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Αλλά η οργάνωση της εβδομάδας μου θεματικά, τουλάχιστον μου δίνει ένα σχέδιο για να πορευτώ», λέει ο Chris O’Neill.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Συνήθως επιβλέπω για εννέα διαφορετικά ημερολόγια Google (τα οποία, βεβαίως, ενσωματώνονται στην Evernote) που αντικατοπτρίζουν τους διαφορετικούς ρόλους της ζωής μου: Μερικοί είναι για δουλειά, άλλοι για ταξίδια και προσωπικές υποχρεώσεις, άλλοι καλύπτουν αθλητικά προγράμματα των παιδιών μου». Όλα είναι βάσει προγράμματος.

Επίσης, αποφεύγει να ασχολείται με τα emails το πρωί με του που ξυπνάει. Ενώ προσέχει να μην κάνει… αμέτρητα meetings. Τρώνε και αυτά πολύ χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =