αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική με την «Golden First Hour», για να πετυχαίνεις τον Νο1 στόχο σου κάθε ημέρα: Ο Tim Ferriss αναλύει

Η τακτική με την «Golden First Hour», για να πετυχαίνεις τον Νο1 στόχο σου κάθε ημέρα: Ο Tim Ferriss αναλύει

Ο Tim Ferriss είναι ένας γκουρού της επιχειρηματικότητας. Είναι επίσης business coach και best seller συγγραφέας. Συνήθως, μιλά για τα «εργαλεία» που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος για να είναι πιο παραγωγικός. Στο νέο του βιβλίο, Tribe of Mentors, παρουσιάζει κάτι λίγο διαφορετικό. Το πως θα πετύχεις την Νο1 προτεραιότητα σου κάθε ημέρα. Χωρίς κάποιος «εργαλείο» στα χέρια σου.

Σημείωση: Δεν λέει να εργαστείς 24 ώρες το 24ωρο. Ο Ferriss άλλωστε ποτέ δεν ήταν λάτρης αυτής της άποψης. Το αντίθετο. Πιστεύει ότι με την σωστή διαχείριση χρόνου, μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τώρα, παρουσιάζει έναν κανόνα μόλις 1 ώρας. Μέσα σε 1 ώρα κάθε ημέρα, μπορείς να βγάλεις σε πέρας την κορυφαία προτεραιότητα σου. Αρκεί να ακολουθήσεις 4 απλά βήματα, για να εφαρμόσεις όλη την τακτική του Ferris.

1- Βάλε προτεραιότητες: Όταν δημιουργούμε μα μεγάλη λίστα υποχρεώσεων, πολλές φορές τα σημαντικά tasks «χάνονται» ανάμεσα σε πιο ασήμαντες εργασίες. Μπορεί να περάσεις όλη την ημέρα δουλεύοντας, αλλά να μην ολοκληρώσεις τις πιο σημαντικές εργασίες σου. Βάλε προτεραιότητες. Απομόνωσε τα 1-2 πιο σημαντικά πράγματα και δες πρώτα αυτά.

2- Η «Golden First Hour»: Μελέτες έχουν δείξει, ότι είναι καλύτερο να κάνουμε τις πιο σημαντικές εργασίες μας το πρωί. Έχουμε πιο καθαρό μυαλό, και το σημαντικότερο που πρέπει να αναλογιστείς: Όσο περνά η ώρα, οι αντιπερισπασμοί γίνονται περισσότεροι. Αντίθετα, για παράδειγμα, στις 7:00 το πρωί μπορείς να δουλέψεις με μεγαλύτερη ηρεμία. Η πρώτη ώρα κάθε ημέρας, είναι «χρυσή». Αφιέρωσε την στο κορυφαίο task που θέλεις να εκπληρώσεις. Και μείνε μακριά από emails και social media, κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας.

3- Φτιάξε καλύτερες προοπτικές για μετά: Σε αυτή την πρώτη ώρα της ημέρας, θα βάλεις τις βάσεις για κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Πέτυχε ένα ορόσημο σε ένα από τα κορυφαία tasks σου. Έτσι θα πραγματοποιείς μια σημαντική πρόοδο στο ξεκίνημα κάθε ημέρας. Και θα υπάρχουν καλύτερες προοπτικές για τη συνέχεια.

4- Κάνε το συνήθεια: Τώρα που έμαθες αυτή την τακτική, κάνε την συνήθεια σου. Κάθε ημέρα, θα έχεις την «Golden First Hour». Και έτσι θα γίνεσαι όλο και πιο παραγωγικός σε βάθος χρόνου. Ο Tim Ferris λέει ότι έχει καταλήξει σε αυτή την τακτική, μελετώντας πολλούς πετυχημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι κατάφεραν να χτίσουν μεγάλες περιουσίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =