αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική για να μάθεις περισσότερα πράγματα, πιο γρήγορα (χωρίς περισσότερη προσπάθεια ή κάποια τεχνολογία)

Η τακτική για να μάθεις περισσότερα πράγματα, πιο γρήγορα (χωρίς περισσότερη προσπάθεια ή κάποια τεχνολογία)

Μπορεί συνήθως να ακούμε ότι για να μάθουμε καλά ένα νέο skill ή για να λάβουμε μια οπουδήποτε νέα γνώση, πρέπει να αποφεύγουμε το Multitasking. Τώρα θα δούμε κάτι διαφορετικό. Το πως μέσα από ένα ιδιαίτερο Multitasking μπορούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα πιο γρήγορα. Χωρίς να χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ή κάποια τεχνολογία.

Η διαδικασία ονομάζεται αλληλεπικάλυψη. Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, είναι η μελέτη παράλληλων σχετικών εννοιών ή δεξιοτήτων. Και αποδεικνύεται ότι η «παρεμβολή» είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας (και τις κινητικές σας ικανότητες).

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα: Ας πούμε ότι θες να μάθεις να παίζεις κιθάρα. Οι περισσότεροι online οδηγοί ή δάσκαλοι, θα σου μάθουν ένα- ένα τα κομμάτια. Την μια ημέρα τις κλίμακες, την άλλη τις χορδές, την άλλη τις νότες. Αντίθετα, με την διαδικασία της αλληλεπικάλυψης που αναφέρουμε παραπάνω, θα τα μάθεις όλα μαζί, βλέποντας το πως αλληλεπιδρά το ένα στοιχείο προς το άλλο.

Η συγκεκριμένη τακτική σε βοηθά να καταλάβεις την ουσία αυτού που προσπαθείς να μάθεις- να το δεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Να ξέρεις την σημασία τις κάθε γνώσης ή κίνησης. Να δεις το πως «συνδέονται» όλα μεταξύ τους.

Και τότε, αφού η αλληλεπικάλυψη λειτουργεί καλύτερα, γιατί συνηθίζουμε να μαθαίνουμε ένα skill τη φορά; Όπως λέει το inc.com, αυτό συμβαίνει γιατί έτσι μας έχουν μάθει στο σχολείο ή στις εταιρίες όταν γίνεται η κατάρτιση των εργαζομένων. Είναι ένας ευκολότερος τρόπος για μια εταιρία ή ένα σχολείο. Αν όμως θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα γρηγορότερα, τότε ίσως πρέπει να πας στην τακτική της αλληλεπικάλυψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 12 =