αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σύντομη φράση του Jeff Bezos που ίσως δείχνει γιατί κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεχνολογικό κολοσσό

Η σύντομη φράση του Jeff Bezos που ίσως δείχνει γιατί κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεχνολογικό κολοσσό

Η διαδρομή του Jeff Bezos ξεκίνησε αρκετά πίσω χρονικά. Το 1995. Όταν ίδρυσε την Amazon, ως ένα απλό online κατάστημα που πουλούσε βιβλία. Στη συνέχεια η εταιρία εξελίχτηκε και μετατράπηκε στον σημερινό «γίγαντα» που πουλά σχεδόν τα πάντα. Η πορεία μέχρι την επιτυχία σίγουρα δεν ήταν εύκολη.

Πως όμως κατάφερε ο Jeff Bezos να μείνει συγκεντρωμένος και τελικά να φτάσει στην κορυφή; Το αμερικανικό inc.com θυμίζει μια σύντομη φράση του, η οποία ίσως δείχνει γιατί κατάφερε να δημιουργήσει και να «εκτοξεύσει» την Amazon.

«Είμαστε πεισματάρηδες με το όραμα. Είμαστε ευέλικτοι με τις λεπτομέρειες», έχει πει ο Bezos.

Για να καταφέρεις να εφαρμόσεις αυτή την απλή φράση βέβαια, πρέπει να εφαρμόσεις 3 βασικά πράγματα στην πορεία, όπως σημειώνει το inc.com. Καταρχήν, θα πρέπει να μην παρασυρθείς από φίλους και γνωστούς που πιθανότατα θα σου πουν να βγαίνετε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και να… γυρνάτε την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντικό να μείνεις συγκεντρωμένος στο όραμα σου, να εργαστείς σκληρά και να μην παρεκκλίνεις της πορείας σου.

Το δεύτερο πράγμα, είναι η υπομονή και επιμονή. Πρέπει να συνεχίζεις να προσπαθείς, να εξελίσσεις το project σου και να μην περιμένεις αποτελέσματα μέσα σε μια νύχτα. Το τρίτο έχει να κάνει με την ευελιξία. Πρέπει να είσαι έτοιμος να αναπροσαρμόσεις το πλάνο σου αν χρειαστεί, να βάλεις νέους στόχους και να δοκιμάσεις νέες ιδέες. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανό… να πέσεις σε τοίχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + eighteen =