αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ συμφωνία των «πέντε αστέρων» μεταξύ ΤΕΜΕΣ – Lamda στο Ελληνικό

Η συμφωνία των «πέντε αστέρων» μεταξύ ΤΕΜΕΣ – Lamda στο Ελληνικό

Την πλειοψηφία στις δύο εταιρείες που θα αναπτύξουν δύο ξενοδοχεία και ένα εκτενές πολυτελές οικιστικό πρότζεκτ στην παραλιακή ζώνη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό απέκτησε ο όμιλος ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων της οικογενείας Κωνσταντακόπουλου. 

Συγκεκριμένα, η ΤΕΜΕΣ θα αποκτήσει το ξενοδοχείο που θα βρίσκεται πάνω στη μαρίνα όπως και το επίσης πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην άλλη πλευρά της παραλιακής έκτασης, που γειτνιάζει με τον χώρο των πολυτελών κατοικιών. Τα δύο τελευταία πρότζεκτ θα τα αναπτύξει μία εταιρεία και το ξενοδοχείο της μαρίνας άλλη. Και στις δύο εταιρείες η ΤΕΜΕΣ θα κατέχει ποσοστό 70% και η Lamda Development, που είναι η παραχωρησιούχος όλης της έκτασης του Ελληνικού, το 30%. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα ανεγερθούν από κατασκευαστικές που θα επιλέξει η εταιρεία, ενώ παράλληλα ξεκινάει η μελέτη για τη διακρίβωση των προδιαγραφών που θα έχει η οικιστική ανάπτυξη ώστε να ανταποκρίνεται η προσφορά στη ζήτηση. Υπενθυμίζεται πως στην παραλιακή ζώνη, ύστερα από αυτή τη συμφωνία, μένει να συμφωνηθεί ποιος θα αναπτύξει το εμπορικό κέντρο στη μαρίνα και ποιος ένα υψηλό κτίριο κατοικιών.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος σημειώνει πως «είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. 

Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας».

Η Lamda Development και η ΤΕΜΕΣ ανακοίνωσαν την Παρασκευή αυτή τη στρατηγική συμφωνία τους για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Το έργο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης των επενδύσεων στην έκταση του πρώην αεροδρόμιου. 

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου, επίσης πέντε αστέρων, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Η διαχείριση των ξενοδοχείων θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Η ανάπτυξη των μονάδων –η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της «Ελληνικό Α.Ε.» από τη Lamda Development μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν όπως προαναφέρθηκε οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Lamda, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα– θα προχωρήσει σε συνεργασία με διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία. 

Διεθνές έργο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου δηλώνει πως «το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή». «Σε αυτό το ταξίδι υλοποίησης του οράματός μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες», σημειώνει.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =