αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η συμφωνία… στη διαφωνία»: 7 tips για να πας στο next level στην καριέρα σου

«Η συμφωνία… στη διαφωνία»: 7 tips για να πας στο next level στην καριέρα σου

Μπορεί να δουλεύεις πολλές ώρες, να προσπαθείς καθημερινά για το καλύτερο, όμως να μην έχεις φτάσει την καριέρα σου στο επίπεδο που θες. Τι μπορεί να πάει στραβά; Υπάρχουν μερικές κινήσεις που κάνουμε -ίσως χωρίς να το καταλαβαίνουμε- και οι οποίες είναι ικανές να μας κρατήσουν πίσω ή να μας «εκτοξεύσουν».

Παρακάτω θα δεις 7 κινήσεις για να πας στο next level την καριέρα σου. Πόσες από αυτές έχεις στο πρόγραμμα σου;

Η αργοπορία
Πολύ απλά μην το κάνεις ποτέ. Καταρχάς γιατί η συνέπεια είναι η αρχή για κάθε εμπιστοσύνη και δεύτερον, επειδή θα είσαι πάντα μπροστά από εκείνους που φτάνουν πάντα καθυστερημένοι.

Η διαφορά ανάμεσα στις ερωτήσεις και τις πολλές ερωτήσεις
Υπάρχουν χαζές ερωτήσεις; Ναι, υπάρχουν. Φρόντιζε να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις στους κατάλληλους ανθρώπους κι όχι να ρωτάς σα να μην έχεις ιδέα για το τι σου γίνεται.

Να δέχεσαι γενναία την κριτική
Τα λάθη είναι λάθη και κανένα “ναι, αλλά” δεν πρόκειται να τα διορθώσει. Είναι προτιμότερο να δέχεσαι ότι τα έκανες και να προχωράς μπροστά.

Τα βαρετά meetings
Ναι, πολύ συχνά τα meetings μοιάζουν με καταναγκαστικά έργα που δεν βγάζουν πουθενά. Το να μην προσέχεις όμως και να δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι χτυπά πολύ άσχημα στο μάτι. Σαν μαθητής λυκείου που κοιτάζει έξω από το παράθυρο – όχι, δεν θεωρείται και πολύ επαγγελματικό αυτό.

Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο
Ακόμα κι όταν είσαι σίγουρος ότι κάτι που προτείνεις είναι απόλυτα σωστό, φρόντιζε να το εξηγείς αναλυτικά. Η λογική δεν είναι πάντα κοινή σε όλους τους ανθρώπους.

Μη διακόπτεις τους άλλους
Απαράβατος κανόνας. Άσε τους υπόλοιπους να ολοκληρώνουν την σκέψη τους. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσουν στα μάτια των υπολοίπων ενώ ας είσαι εσύ εκείνος που διακόπτει συνέχεια εύκολα θα χάσεις το δίκιο σου.

Η συμφωνία στη διαφωνία
Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες και αρκετές φορές μπορεί να είναι εποικοδομητικές. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να είσαι μονίμως αρνητικός σε όλα άλλωστε πάντα μπορείς να συμφωνήσεις ότι διαφωνείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + sixteen =