αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ στρατηγική τριών σημείων που χρησιμοποιεί ο Warren Buffett για να βάζει τις σωστές προτεραιότητες

Η στρατηγική τριών σημείων που χρησιμοποιεί ο Warren Buffett για να βάζει τις σωστές προτεραιότητες

Έχοντας πάνω από 70 δισ. δολάρια περιουσίας στο όνομα του και έχοντας επενδύσει σε πολλές εταιρίες, ο Warren Buffett ξέρει να βάζει τις σωστές προτεραιότητες. Άλλωστε πρέπει να χειρίζεσαι έξυπνα τον χρόνο σου, για να μπορεί να είσαι αποδοτικός σε τέτοιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα διηγείται ο προσωπικός πιλότος του Buffett, ο Mike Flint, ο δισεκατομμυριούχος έχει μια απλή στρατηγική για να αποφασίζει τι έργο αξίζει την προσοχή του. Όπως διαβάζουμε στο inc.com, η στρατηγική αυτή είναι τριών σημείων. Και μπορείς να την εφαρμόσεις και εσύ.

Βήμα 1: Καταγράψτε τους κορυφαίους ”25 στόχους καριέρας” σας σε ένα κομμάτι χαρτί.
Βήμα 2: Κυκλώστε μόνο τις πέντε σημαντικότερες επιλογές σας.
Βήμα 3: Βάλτε τα πέντε πρώτα σε μια λίστα και τα υπόλοιπα 20 σε μια δεύτερη λίστα.

Φαίνεται απλό. Αλλά εδώ η στρατηγική γίνεται ενδιαφέρουσα. Όπως εξηγεί ο Buffett, δεν πρέπει να ασχοληθείς με κανέναν από τους «αδύναμους» 20 στόχους που άφησες στη δεύτερη λίστα. Δώσε όλη σου την προσοχή στο top-5. Αν δεν πετύχεις και τους 5 στόχους, δεν θα ασχοληθείς με τα άλλα. Οι άλλοι στόχοι, απλά σου αποσπούν την προσοχή, όπως εξηγεί ο Buffett.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =