αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ στρατηγική σκέψη σου είναι πάνω από τον μέσο όρο, αν βλέπεις αυτά τα 6 χαρακτηριστικά στον εαυτό σου

Η στρατηγική σκέψη σου είναι πάνω από τον μέσο όρο, αν βλέπεις αυτά τα 6 χαρακτηριστικά στον εαυτό σου

Στρατηγική σκέψη σημαίνει να είσαι δημιουργικός, ανοιχτόμυαλος, εστιασμένος στο μέλλον και πρόθυμος να πάρεις ρίσκα. Οκ, κάποια από αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα έχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω. Αλλά πώς μπορείς να σιγουρευτείς ότι είσαι αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν strategic thinker; Αν βλέπεις στον εαυτό σου τα παρακάτω 6 χαρακτηριστικά, τότε μάλλον είσαι σε αυτή την κατηγορία. Και η στρατηγική σκέψη σου είναι πάνω από τον μέσο όρο.

1. Είσαι ευέλικτος

Οι strategic thinkers κάνουν σχέδια και θέτουν στόχους, αλλά είναι και ευέλικτοι. Εάν τα σχέδια χρειάζονται αλλαγή, θα τα αναθεωρήσουν. Δεν κολλάνε σε άκαμπτα πρότυπα λειτουργίας που περιορίζουν την ικανότητά τους να βλέπουν νέες ευκαιρίες και νέες κατευθύνσεις.

2. Eπίγνωση και οξυδέρκεια

Τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ συνειδητοποιημένοι και οξυδερκείς. Βλέπουν πράγματα που οι άλλοι προσπερνούν. Αυτό τους βοηθά να είναι υπέροχοι με τους ανθρώπους και επίσης να βλέπουν ευκαιρίες που χάνουν οι άλλοι. Ακολουθούν λεπτές ενδείξεις για να καταλήξουν σε νέες αντιλήψεις για το πώς να κάνουν τα πράγματα να λειτουργούν καλύτερα στο μέλλον.

3. Μαθητής σε βάθος χρόνου

Η δέσμευση να μαθαίνει πάντα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων. Γνωρίζουν ότι μαθαίνουν από κάθε εμπειρία. Ετσι δεν φοβούνται τα λάθη τόσο πολύ όσο οι συμβατικοί τύποι. Η περιέργειά τους για τον κόσμο σημαίνει ότι πάντα μαθαίνουν και εξερευνούν νέες ιδέες.

4. Αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου

Οι στρατηγικοί στοχαστές γνωρίζουν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει τις πληροφορίες. Έτσι αφιερώνουν χρόνο για τον εαυτό τους. Αυτό τους βοηθά να ξεκουραστούν και να γεμίσουν μπαταρίες και να είναι στην κορυφή του παιχνιδιού. Αυτό επιτρέπει επίσης στον εγκέφαλο να κάνει νέες συνδέσεις και να… κοσκινίζει τις πληροφορίες. Αυτή η ανάγκη του εγκεφάλου να έχει χρόνο για να αφομοιώσει και να αναλύσει τις πληροφορίες είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι έχουν μια τέτοια συνήθεια. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

5. Ανοιχτός σε συμβουλές

Είναι χρήσιμο να λαμβάνεις τις συμβουλές των άλλων. Δύο κεφάλια είναι πάντα καλύτερα από ένα και κανείς δεν είναι ειδικός σε κάθε τομέα. Οι στρατηγικοί στοχαστές γνωρίζουν ότι πρέπει να συλλέξουν τις καλύτερες πληροφορίες από τους καλύτερους ανθρώπους προκειμένου να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον. Χρησιμοποιούν επίσης coaches και μέντορες για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν αντικειμενικοί και ανοιχτοί.

6. Δεν είσαι επικριτικός

Στη δημιουργική φάση οποιασδήποτε νέας ιδέας, είναι σημαντικό να παραμείνετε ανοιχτοί και μη επικριτικοί, για να επιτρέψετε στο μυαλό σας και στο μυαλό των άλλων να φτάσουν στις πιο δημιουργικές ιδέες. Μερικες από αυτές μπορεί να μοιάζουν παράξενες και τελικά να είναι άχρηστες. Αλλά μένοντας ανοιχτός, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια καλή ιδέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =