αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Στοά Αρσάκη μετατρέπεται στο πρώτο Ελληνικό Food Hall

Η Στοά Αρσάκη μετατρέπεται στο πρώτο Ελληνικό Food Hall

Ξαναζωντανεύει η Στοά Αρσάκη στο κέντρο τής Αθήνας καθώς υπεγράφη σήμερα μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Φ.Ε.), Μισθωτήριο Συμφωνητικό από τον Πρόεδρο της (Φ.Ε.) καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και από τον κ. Αρη Κεφαλογιάννη, Διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο της εκμισθώτριας εταιρείας «LEGENDARY FOOD IKE», για μακροχρόνια μίσθωση του Αρσακείου Μεγάρου (της Στοάς του Ορφέως, της Στοάς του Βιβλίου και του Αιθρίου του Αρσακείου Μεγάρου) επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη (όπου στεγάζεται και το Συμβούλιο τής Επικρατείας).

Τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία μετά μακρά σειρά διαπραγματεύσεων σε συνέχεια τοy διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στις 3 Ιανουαρίου 2018 για την αξιοποίηση ολόκληρου του κτηρίου του Αρσακείου Μεγάρου (πλην των χώρων που μισθώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 1984).

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το ακίνητο μισθώνεται για 35 χρόνια με σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου πολιτισμικού και γαστρονομικού εμπορικού κέντρου – πολυχώρου, το οποίο θα αναδείξει διεθνώς την ελληνική μεσογειακή διατροφή και τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό, συνιστώντας πόλον έλξεως και σημείο αναφοράς στο κέντρο των Αθηνών για την ποιοτική διατροφή με επώνυμα ελληνικά προϊόντα επίλεκτων παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Το συγκρότημα θα λειτουργεί κατά το πρότυπο αντίστοιχων πολυχώρων των ευρωπαϊκών μητροπόλεων, προβάλλοντας την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων διατροφής.

Με τη συμφωνία αυτή όχι μόνο επιτυγχάνεται μια σημαντική οικονομική επένδυση επ’ ωφελεία τόσο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων) όσο και των επενδυτών, αλλά είναι βέβαιο ότι με αυτή θα αναδειχθεί και θα «ζωντανέψει» η περιοχή τού κέντρου της πόλεως των Αθηνών (ιδίως η οδός Σταδίου και η οδός Αρσάκη). Επίσης το είδος της επένδυσης —με την προβολή τού ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, των ελληνικών προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών— στοιχεί στους σκοπούς της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, παιδευτικούς και πολιτισμικούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =