αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Σουηδία κατέγραψε τα λιγότερα ημερήσια κρούσματα κορονοιού από τον Μάρτιο

Η Σουηδία κατέγραψε τα λιγότερα ημερήσια κρούσματα κορονοιού από τον Μάρτιο

Μια θετική εξέλιξη καταγράφεται στη Σουηδία, σε ότι αφορά την πορεία του Covid-19. Στη χώρα που αρνήθηκε το lockdown. Χτες, Τρίτη, η Σουηδία κατέγραψε 108 νέα κρούσματα κορονοιού. Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 13 Μαρτίου για την Σουηδία.

Σύμφωνα με στοιχεία του European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) τα οποία δημοσιεύει ο Guardian, τις τελευταίες 14 ημέρες στη Σουηδία η αναλογία νέων κρουσμάτων έπεσε στα 22,2 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 279 στην Ισπανία, 158,5 στη Γαλλία, 118 στην Τσεχία, 77 στο Βέλγιο και 59 στη Βρετανία, χώρες που είχαν επιβάλει καραντίνα την περασμένη άνοιξη.

Η Σουηδία καταγράφει επίσης λιγότερα ημερήσια κρούσματα σε σχέση με τα γειτονικά της κράτη στη Σκανδιναβία, τη Νορβηγία και τη Δανία, ενώ μόλις 13 ασθενείς της Covid-19 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της χώρας και την τελευταία εβδομάδα δεν έχασε κανείς τη ζωή του από τη νόσο.

«Δεν βλέπουμε επανεμφάνιση της νόσου στο βαθμό που διαπιστώνεται σε άλλες χώρες», θριαμβολόγησε ο επικεφαλής επιδημιολόγος και αρχιτέκτονας του πειράματος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ. «Στο τέλος θα δούμε πόση διαφορά θα κάνει μια πιο βιώσιμη στρατηγική, που μπορείς να εφαρμόσει επί μακρόν σε σύγκριση με εκείνη που επιβάλεις καραντίνα, προχωράς σε άρση της και μετά ξαναεπιβάλλεις lockdown», είπε στο γαλλικό δίκτυο France 24.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − one =