αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «σκοτεινή» πλευρά της Revolut: Τα εξαντλητικά ωράρια, το τοξικό περιβάλλον εργασίας και τα άλλα… ερωτηματικά

Η «σκοτεινή» πλευρά της Revolut: Τα εξαντλητικά ωράρια, το τοξικό περιβάλλον εργασίας και τα άλλα… ερωτηματικά

Μια άλλη όψη της Revolut παραθέτει σε ρεπορτάζ της η βρετανική Telegraph αλλά και το αμερικανικό Wired. Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, τόσο σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας εντός της Revolut, αλλά και σε ότι αφορά άλλες λειτουργίες της.

Σύμφωνα με τη Telegraph, η γνωστή εταιρία είχε απενεργοποιήσει -για τρεις μήνες το 2018- ένα σύστημα σχεδιασμένο για να αποτρέπει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως προέκυψαν παράνομες συναλλαγές σε εκείνο το χρονικό διάστημα. Η Telegraph «συνδέει» επίσης την παραίτηση του CFO της εταιρίας  τον Ιανουάριο, αν και η Revolut λέει ότι η παραίτηση δεν είχε σχέση με το περιστατικό.

Όμως θολά σημεία φαίνεται να υπάρχουν και στο περιβάλλον εργασίας, εντός της Revolut. Όπως αποκαλύπτει το Wired, στο εσωτερικό της εταιρίας επικρατεί έντονη πίεση. Και η Revolut μοιάζει σαν μια startup που θέλει να αναπτυχθεί… με κάθε κόστος. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα και το burnout αρκετών εργαζομένων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Revolut έχει καθιερώσει μια νοοτροπία εργασίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ενώ την ίδια στιγμή οι διευθυντές θέτουν πολύ υψηλούς στόχους, και όσοι εργαζόμενοι δεν καταφέρνουν να τους πιάσουν, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση. Η Revolut αρνήθηκε να απαντήσει αναλυτικά στο Wired σχετικά με το περιβάλλον εργασίας της, αλλά αρκέστηκε στο να σημειώσει ότι «culture is evolving as rapidly as our business».

Σε blog post του, ο CEO της Revolut, Nikolay Storonsky, δίνει την δική του απάντηση στα σενάρια περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σημειώνοντας ότι η εταιρία είχε βγάλει ένα πιο εξελιγμένο sanctions screening system, το οποίο δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε. Τόνισε επίσης ότι η εταιρεία εξέτασε όλες τις συναλλαγές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου και ότι δεν σημειώθηκε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα «αρνητικό σύννεφο» γύρω από το success story της Revolut. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχετική αναφορά έκανε, ανάμεσα σε άλλα media, και το κορυφαίο τεχνολογικό site The Verge.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =