αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η σκληρή καθημερινότητα πίσω από τα success stories»: Ο businessman Marcus Lemonis μιλά για τις δύσκολες στιγμές

«Η σκληρή καθημερινότητα πίσω από τα success stories»: Ο businessman Marcus Lemonis μιλά για τις δύσκολες στιγμές

Οικογένεια, φίλοι, ύπνος, στιγμές για διασκέδαση. Για πολλούς ανθρώπους, πράγματα σαν αυτά είναι οι θεμελιώδεις χαρές της ζωής. Αν όμως θέλεις να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας, τότε μάλλον πρέπει να τα θυσιάσεις. Ο γνωστός επιχειρηματίας και επενδυτής Marcus Lemonis, μίλησε στο πρόσφατο SXSW Festivals and Conferences, που έγινε στο Τέξας.

Στην ομιλία του, δεν ασχολήθηκε με την λάμψη και τα χρήματα που φέρνουν τα επιχειρηματικά success stories. Αυτά, άλλωστε, τα βλέπουν όλοι. Ανέλυσε ωμά τη σκληρή καθημερινότητα, ενός ανθρώπου που φτάνει στην κορυφή.

«Όταν οι άνθρωποι ανησυχούν ότι θα καταστρέψουν την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής, τους λέω: Οκ, τότε πηγαίνετε να δουλέψετε κάπου με ωράριο 9-5», τόνισε ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής.

Η ιδέα του να ιδρύσεις μια startup που θα αναπτυχθεί ταχύτατα και θα γίνει Uber ή Snap σε λίγα χρόνια, είναι δελεαστική. Αλλά, όπως εκτιμά ο Lemonis, λίγοι γνωρίζουν τι θυσίες χρειάζεται αυτό. «Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί άνθρωποι, είναι ότι ο επιχειρηματίας που έχει μια μικρή επιχείρηση δεν ρισκάρει μόνο τα χρήματα του. Πρέπει να κάνει θυσίες. Χάνει φιλικές σχέσεις, συζύγους, μπορεί ακόμα και να πάρει διαζύγιο. Η σχέση του με τα παιδιά του δεν είναι αυτή που θα έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ο γνωστός επενδυτής μίλησε ξεκάθαρα, και σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του είναι αδύνατο να κρατηθεί μια καλή ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής. «Είναι μια επιλογή που κάνουμε. Είναι μια επιλογή ζωής» τόνισε. Όσο για το τι κάνει ο ίδιος όταν νιώθει ότι έχει «καταρρεύσει»; Περνά μια μόνος του. «Είναι μια ήπια επαναφόρτιση» όπως εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =